«Sossevika»

Boligprisene er det eneste som tar av på Fornebu. Innerst i Rolfsbukta på Snarøya vil det bli reist nye luksusboliger for de aller rikeste blant oss. Allerede nå omtales prosjektet som «den nye Aker Brygge» - eller «Sossevika» på folkemunne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med havutsikt, båtplasser og likevel kort avstand til sentrum, anslås det at prisene på de eksklusive boligene vil ligge på fra tre millioner og oppover. Trolig kan de første flytte inn i 2001.

- Dette er attraktive tomter, også for folk som i dag sitter på villaer i Oslo og Bærum. Området i Rolfsbukta på Snarøya er nok Oslos fineste boligområde, sier direktør Gunnar A. Leganger i Oslo kommunes bolig- og eiendomsetat til Dagbladet.

Få småhus

Leganger tror arealprisene på leilighetene blir som for Oslo vest, 20000- 30000 pr. kvadratmeter. Leilighetene i Rolfsbukta blir trolig i størrelsesorden 100- 150 kvadratmeter.

Bærums ordfører, Odd Reinsfelt, er langt på vei enig med Leganger i at Rolfsbukta er selve «juvelen» i det planlagte utbyggingsområdet.

- Det er det eneste stedet vi tillater utbygging helt ned til vannet. Årsaken til det er at det tidligere lå en oljehavn her og at stedet dermed ikke var velegnet som park- og grøntareal, slår Reinsfelt fast.

Bærum kommune har for lengst sagt at de ønsker mer grøntarealer og tomter til hver enhet enn det Statsbygg legger opp til. Samtidig har Bærum kommune uttrykkelig slått fast at med unntak av et Telenor-bygg i IT-senteret, vil det ikke tillates bygg høyere enn fire etasjer.

Av de 5000 boligenhetene blir det lagt ut for salg 49 småhus, den øvrige bebyggelse er i hovedsak terrasseleiligheter og andre type bebyggelse over to- fire etasjer.

Krangler

Oslo har lenge ligget i disputt med sin vestlige nabo om utnyttelsesgraden på hele Fornebu-området, i dag avgjør Bærum kommunestyre hvor mange boligenheter som skal tillates bygd.

Bærum kommune har reguleringsmyndighet over området.

Direktør Leganger poengterer at Oslo kommune, som eier 1500 av de 3400 målene, vil starte sitt tomtesalg i november. Til sammen er det snakk om ni områder, det minste stipulert til 200 boenheter.

Ingen private

- Alt salg foregår til entreprenører og utbyggere, ingen enkeltpersoner kan delta i salget, framholder Leganger. Det er ikke utenkelig at så vel internasjonale som norske utbyggere vil delta i budrunden, som ventes avklart like over årsskiftet.

Det innebærer at det allerede i år 2000 vil kunne utarbeides en reguleringsplan for de første områdene som skal bygges ut. Boligprospekter vil foreligge på slutten av år 2000 og begynnelsen av 2001. Det anslås at utbyggingen vil foregå over en tiårsperiode.

<B>HØY SNOBBEFAKTOR:</B> Rolfsbukta ved Fornebu kan snart skifte navn til Snobbebukta når utbyggerne legger ut Aker Brygge-inspirerte leiligheter til salgs, trolig allerede mot slutten av neste år.