UNDERSØKELSER: Politiet etterforsker boligområdet der ei 16-år gammel jente ble drept onsdag. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
UNDERSØKELSER: Politiet etterforsker boligområdet der ei 16-år gammel jente ble drept onsdag. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Vinstra-drapet:

Søstera til den skadde Vinstra-mannen: - En påkjenning psykisk

Mannen som prøvde å gripe inn da ei 16 år gammel jente ble knivdrept, ligger fortsatt på sykehus.

VINSTRA (Dagbladet): Befolkningen på Vinstra er sjokkert etter knivdrapet på en 16-åring onsdag. En annen 16-åring er siktet for drapet, som skjedde midt i boligområdet Sorperoa, fem minutters kjøring fra Vinstra sentrum.

Ifølge politiet er den pågrepne er en gutt på 16 år. Den avdøde er ei jente på 16 år. Begge er hjemmehørende på Vinstra.

En voksen mann forsøkte å gripe inn i det som skjedde. Han ble kuttet i beinet og fraktet til sykehus med lettere skader.

Søstera til mannen som forsøkte å hjelpe, forteller til Dagbladet at broren har det tøft.

- Tilstanden hans er stabil. Han har det greit fysisk, men det er en påkjenning psykisk, forteller hun.

Hun har jevnlig kontakt med broren, som fortsatt ligger på sykehus.

Naboer Dagbladet har snakket med, er sjokkert over at dette kunne skje midt i et boligområde.

VINSTRA: Onsdag ble en 16 år gammel jente drept på Vinstra. En 16 år gammel gutt er pågrepet for drapet. Wenche Bøe var vitne til det hele. Reporter: Ralf Lofstad. Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Vitner

- Jeg kom inn i stua, og trodde det var unger som lekte. Men så ble det brutalt, forteller en av naboene Wenche Bøe (60) til Dagbladet.

Bøe og samboeren Håvard Bjørkheim (62) ble ufrivillig sjokkerte vitner til at ei 16-årig jente ble knivdrept rett utenfor stuevinduet i går ettermiddag. En jevnaldrende gutt er pågrepet og siktet for drapet.

- Jenta satt på bakken med beina rett fram. Så satte gutten seg på henne og basket med henne. Så falt hun bakover og ble liggende, forteller 60-åringen, som ropte på samboeren.

Pågrepet utendørs

Overfor Dagbladet sier politiadvokat Trine Hanssen at personen er pågrepet utendørs. Overfor NRK bekrefter operasjonsleder Pål Andersen at knivstikkingen fant sted utendørs, og at den 16-årige gutten ble pågrepet rett ved avdøde.

På grunn av at begge er mindreårige, er også barnevernet koblet inn i saken.

VINSTRA: Politiadvokat Stine Rigmor Grimstad sier at siktede er avhørt, men vil ikke si noe om hvordan han stiller seg til skyldsspørsmålet. Reporter: Ralf Lofstad. Video: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Tre familier er berørt. Det er en svært vanskelig og tragisk sak, sier Nord-Frons ordfører Rune Støstad (Ap) til Dagbladet.

Det er ikke kjent om siktede erkjenner straffskyld eller om personen har knyttet seg til situasjonen på noen måte. Motivet for drapet er ikke kjent.

Etter midnatt natt til torsdag ankom krimteknikere fra Kripos. I boligområdet Sorperoa holder teknikere fra både Kripos og Innlandet politidistrikt på med undersøkelser i et telt de har slått opp på stedet der den 16 år gamle jenta ble drept.