TVILLINGER: Kaja Brattli Gundersen (til høyre) forteller om et nært forhold til tvillingsøsteren Kine. Foto: Privat
TVILLINGER: Kaja Brattli Gundersen (til høyre) forteller om et nært forhold til tvillingsøsteren Kine. Foto: Privat Vis mer

Drukningsulykken i Salangselva

Søsteren: - Vi var tvillingsjeler

Kine Brattli Gundersen (22) døde etter en drukningsulykke. Tvillingsøsteren Kaja overlevde.

Publisert

Kine Brattli Gundersen (22) fra Bardu mistet livet etter at hun ble tatt av strømmen i Salangselva søndag.

Kine var sammen med tvillingsøsteren Kaja Brattli Gundersen, som også ble tatt av strømmen, men som kom fra hendelsen i live.

Overfor Dagbladet deler Kaja sin beretning om det som skjedde, og forteller om det nære forholdet til søsteren.

22-åringen åpnet først opp om den fatale badeturen i Nordlys.

Ble dratt under vann

Søstrene seilte søndag ned Salangselva på et nyinnkjøpt badedyr, en hvit enhjørning, da elva gikk fra stille til mer stri.

- Vi skjønte at vi måtte komme oss til land, siden elva ble mer stri og urolig. Vi begynte å padle flåten mot land, men det gikk ikke. Det var ganske grunt, så jeg gikk av badedyret og begynte å dra det mot land. Kine satt fremdeles på, sier Kaja til Nordlys.

Kaja slet med å få med seg badedyret inn til land. Da gikk også Kine av badedyret. Hun sto lenger ut i elva, og fortsatte å holde fast i enhjørningen da Kaja slapp taket. Så ble Kaja dratt under vann av sterke understrømmer.

- Jeg ble slengt fram og tilbake, men kan ikke huske å ha truffet noe, selv om jeg helt åpenbart har gjort det. Jeg kjempet for å få luft, og jeg tror jeg klarte å komme til overflaten en gang før jeg ble dratt under igjen. Jeg hadde helt panikk, og følte på en helt enorm frykt for å dø, sier Kaja til Nordlys.

Overfor Dagbladet forteller Kaja at alt skjedde brått og fort, men at hun og søsteren så på hverandre før de begge forsvant i elva.

På dette tidspunktet tror 22-åringen at begge var redde, og at det da gikk opp for dem hva som skjedde. De mistet helt kontroll.

SALANGSELVA: Troms politidistrikt frigir navnet på den 22 år gamle kvinnen som druknet i Salangselva i Troms. Vis mer

Slo alarm

Overfor Nordlys forteller Kaja at hun etter hvert fikk tak i en gren langs elvebredden, og at hun kom seg i land.

Hun så badedyret i elva, men ikke søsteren, og slo alarm etter å ha tatt seg til en gård i nærheten.

En omfattende redningsaksjon ble iverksatt, og både luftambulanser, dykkere, politi og ambulanser rykket ut til stedet.

Kine Brattli Gundersen ble funnet nedenfor Kistefossen, som har et fall på 13 meter. 22-åringen ble fraktet til Universitetssykehuset i Tromsø (UNN) med ambulansehelikopter, men livet sto ikke til å redde.

Tvillingsjeler

Kaja forteller at hun har vært i sjokk etter hendelsen, og at det fortsatt ikke har gått opp for henne hva som har skjedd.

- Vi var tvillingsjeler, og det er et spesielt bånd man har i å være det. Jeg var veldig avhengig av Kine, og så veldig mye opp til henne. Jeg så alltid litt på henne som en storesøster, rett og slett. En å gå til for råd og hjelp, og som kunne presse meg det lille ekstra. Det er vanskelig å forklare med ord det båndet der, sier 22-åringen til Dagbladet.

Kaja forteller videre at de har hatt det utrolig morsomt med å være tvillinger, og at de har lurt mange med sitt like utseende. Også som barn sto de hverandre nært, og fant på tull og tøys og rampestreker, beskriver Bardu-kvinnen.

Kaja er forberedt på at livet videre blir tøft, etter hvert som det går opp for henne at søsteren virkelig er borte. På vegne av familie og venner ber hun om fred i tida som kommer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer