Søsteren er asylsøker og får ikke delta i begravelsen

Shadi Omar Kataf (28) fra Syria ble funnet druknet i Norge. I morgen gravlegges han i Farsund.

- Forferdelig lei meg: Nagham Kataf forsøkte å komme til Norge for å delta i brorens begravelse. Nå er hun asylsøker i Tyskland og får ikke reise fra landet før hun har fått permanent opphold. Dagbladet besøkte henne da hun bodde i Tyrkia nær den syriske grensa i sommer. - Jeg er forferdelig lei meg, sier hun til Dagbladet.
Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet
- Forferdelig lei meg: Nagham Kataf forsøkte å komme til Norge for å delta i brorens begravelse. Nå er hun asylsøker i Tyskland og får ikke reise fra landet før hun har fått permanent opphold. Dagbladet besøkte henne da hun bodde i Tyrkia nær den syriske grensa i sommer. - Jeg er forferdelig lei meg, sier hun til Dagbladet. Foto: Tomm W. Christiansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Når Shadi Omar Kataf fra Syria gravlegges i Farsund i morgen, skjer det uten at noen han kjente er til stede i begravelsen. Han ble funnet død i en våtdrakt utenfor Lista, 2. januar i fjor. En politietterforskning som etter hvert inkluderte tre land, forsøkte å spore opp identiteten hans — samt identiteten til en mann som ble funnet død i en identisk våtdrakt i Nederland — uten å lykkes. 

Kataf ble identifisert i juli 2015, da Dagbladet Magasinet greide å spore opp familien hans og innhentet DNA-materiale som ble sammenlignet med likfunnet på Lista. 

Den prisvinnende reportasjen Våtdraktmysteriet kan du lese her.

Familietragedie Helt siden Kataf ble identifisert har søsteren Nagham forsøkt å finne en mulighet for å delta i begravelsen. Hun er den eneste i familien som har hatt en teoretisk mulighet. Foreldrene er beleiret i Camp Yarmouk i Damaskus, et område som har vært avskåret fra matforsyninger og medisiner i lang tid, og den andre søsteren forsvant sporløst i Libya i 2013. 

- Jeg klarer ikke glemme Shadi. Jeg tenker på ham hele tiden. Det jeg husker best, er at da han besøkte meg i Libanon, sa han at han hadde lyst til å gifte seg. Det er et trist øyeblikk å tenke på, sier Nagham til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer