SEKS SIKTET: Til sammen seks personer i den fornærmede kvinnens nære familie er siktet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SEKS SIKTET: Til sammen seks personer i den fornærmede kvinnens nære familie er siktet. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Søsteren fengsles for drapsforsøk på 18-åring: Ankom retten med teppe rundt seg

Til sammen seks familiemedlemmer er siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKI (Dagbladet): Fire nære familiemedlemmer av kvinnen (18) som tirsdag ble hardt skadd i Oppegård utenfor Oslo, framstilles for fengsling i Follo tingrett.

Den første siktede, 18-åringens eldre søster, ankom retten sammen med sin forsvarer Jan Kildahl litt over klokka 11. Hun er inntullet i et blått teppe og framsto som nervøs og nedbrutt.

- Hun er fratatt alle klærne av politiet, forklarer hennes forsvarer Jan Kildahl overfor Dagbladet.

Kildahl opplyser videre at klienten nekter straffskyld og er svært nedbrutt.

BEGJÆRER FENGSLING: Politiadvokat Marthe Gaarder begjærer de fire siktede fengslet for fire uker. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
BEGJÆRER FENGSLING: Politiadvokat Marthe Gaarder begjærer de fire siktede fengslet for fire uker. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer

Lukkede dører

Politiet ønsker å fengsle samtlige av dem som framstilles i dag for fire uker, hvorav to i full isolasjon. De sitter i politiarresten i Ski, mens de to resterende siktede er mindreårige og er overført til barnevernet.

- Vi vil begjære lukkede dører for alle, opplyser Marthe Gaarder, politiadvokat i Øst politidistrikt, til Dagbladet.

Etter innsigelser fra pressen valgte dommer Jannecke Tobiassen å lukke dørene under fengslingsmøtet for kvinnen, hovedsakelig av hensyn til etterforskningens gang.

Det var tirsdag ettermiddag politiet ble tilkalt til et boligfelt i Oppegård. Der fant de den 18-årige kvinnen med store skader, bl.a. stikkskader. Hun ble brakt til sykehus og er utenfor livsfare.

Utover kvelden tirsdag og morgenen onsdag ble de seks siktede pågrepet.

Harald Jahren forsvarer den skadde kvinnens far, som er blant de siktede.

- Jeg snakket med ham i går, og han har ikke sagt noe om skyldspørsmålet, sier Jahren til Dagbladet

- Ble holdt

En rekke personer ble vitne til voldshendelsen i boligfeltet. En nabo fortalte Dagbladet at han så en kvinne bli holdt mens menn på stedet gikk rundt og skrek. En annen nabo så en gjenstand bli kastet inn i skogen.

Politiet ønsker flere opplysninger fra publikum i forbindelse med saken.

- Vi ønsker å komme i kontakt med folk som har sett selve hendelsen, og som kan kaste lys over hendelsesforløpet, skriver politibetjent Rikke Hallgren i en pressemelding.

Publikum kan kontakte Follo-politiet på nummer 400 28 390 fram til 15.30, eller 64 85 16 00 utenfor kontortid.

Dagbladet oppdaterer saken.