IKONISK: Bildet av Victoria Sotos søster i desperat sorg mens hun snakker i mobiltelefon for å få informasjon om søsteren, som var lærer på Sandy Hook Elementary School i Newtown, har gått verden rundt. Foto: AP Photo/Jessica Hill/NTB Scanpix
IKONISK: Bildet av Victoria Sotos søster i desperat sorg mens hun snakker i mobiltelefon for å få informasjon om søsteren, som var lærer på Sandy Hook Elementary School i Newtown, har gått verden rundt. Foto: AP Photo/Jessica Hill/NTB ScanpixVis mer

- Søsteren min er virkelig en helt

Bildet av søsteren til Victoria Soto, som ble drept mens hun prøvde å beskytte elevene sine, har gått verden rundt etter skoleskytingen i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Historien om den heltemodige læreren Victoria Soto (27) har gått verden rundt. 27-åringen tenkte raskt og gjemte elevene i et skap før barnemorderen Adam Lanza (20) kom inn i rommet.

Soto prøvde å overtale den tungt bevæpnede massedrapsmannen om at elevene befant seg i en annen del av skolen - før hun selv ble skutt og drept. Sotos handlinger reddet trolig flere liv.

Stolt Bildet av søstera i desperat sorg snakker i mobiltelefon utenfor Sandy Hook Elementary School etter massakren har gått verden rundt som et ikonisk bilde på tragedien som hardt rammet lokalsamfunnet i Newtown.

I går kveld samlet hundrevis seg i Victorias hjemby Stratford, en by rundt 35 kilomter sør for Newtown.

- Min søster er virkelig en helt. Jeg er veldig stolt over å si at hun er min søster, og vi har utvilsomt mistet en fantastisk person, sa søsteren Carlee til forsamlingen.

- Hun døde mens hun gjorde det hun elsket, og når hun beskyttet barna som betydde alt for henne, sa hun videre.

En klem Ifølge NBC Connecticut ba hun forsamlingen gi en klem til sine kjære.

- Gi de du elsker en klem. Plutselig får du aldri seg dem igjen. Gjør det av respekt for Vicky.

Vis mer
HELTINNE: Victoria Soto (27) ble drept da hun beskyttet sine elever. Foto: Reuters/Tumblr/NTB Scanpix
HELTINNE: Victoria Soto (27) ble drept da hun beskyttet sine elever. Foto: Reuters/Tumblr/NTB Scanpix Vis mer