Søstre gjenforent 30 år etter vulkanutbrudd

Ble adoptert av hver sin familie.

GJENFORENT ETTER 30 ÅR: To colombianske søstre ble gjenforent 30 år etter at et vulkanutbrudd ødela livene deres. Foto: REUTERS/John Vizcaino
GJENFORENT ETTER 30 ÅR: To colombianske søstre ble gjenforent 30 år etter at et vulkanutbrudd ødela livene deres. Foto: REUTERS/John Vizcaino Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tårene sluttet ikke å rulle da to søramerikanske søstre i Colombia ble gjenforent etter 30 år.

- Det er vanskelig å forklare dette øyeblikket, sa Lorena Sanchez sammen med søstra Jacqueline Vasquez Sanchez foran pressekorpset, skriver BBC.

Søstrene Lorena Sanchez og Jacqueline Vasquez Sanshez trodde at de aldri kom til å se hverandre igjen da landsbyen deres i nærheten av byen Armero i Colombia ble tatt av et vulkanutbrudd for 30 år siden.

Adoptert av hver sin familie 13. november 1985 våknet vulkanen og utløste voldsomme jordras som tok livet av over 20 000 mennesker i Armero og nærliggende landsbyer.

Etter katastrofen reddet redningsmanskapene søstrene hver for seg og begge trodde at den andre hadde omkommet. Søstrene ble adoptert av hver sin fosterfamilie, intetanende om hverandres skjebne.

I flere år lette søstrene forgjeves etter hverandre og andre familiemedlemmer som kanskje hadde kommet fra katastofen med livet i behold.

Men det var ikke før Lorena 30 år senere lastet opp video av seg selv på sosiale medier for å spørre om informasjon om overlevne familiemedlemmer at lykken endelig skulle snu for søstrene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer