Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Søstre gjenforent 30 år etter vulkanutbrudd

Ble adoptert av hver sin familie.

 GJENFORENT ETTER 30 ÅR: To colombianske søstre ble gjenforent 30 år etter at et vulkanutbrudd ødela livene deres. Foto: REUTERS/John Vizcaino
GJENFORENT ETTER 30 ÅR: To colombianske søstre ble gjenforent 30 år etter at et vulkanutbrudd ødela livene deres. Foto: REUTERS/John Vizcaino Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tårene sluttet ikke å rulle da to søramerikanske søstre i Colombia ble gjenforent etter 30 år.

- Det er vanskelig å forklare dette øyeblikket, sa Lorena Sanchez sammen med søstra Jacqueline Vasquez Sanchez foran pressekorpset, skriver BBC.

Søstrene Lorena Sanchez og Jacqueline Vasquez Sanshez trodde at de aldri kom til å se hverandre igjen da landsbyen deres i nærheten av byen Armero i Colombia ble tatt av et vulkanutbrudd for 30 år siden.

Adoptert av hver sin familie 13. november 1985 våknet vulkanen og utløste voldsomme jordras som tok livet av over 20 000 mennesker i Armero og nærliggende landsbyer.

Etter katastrofen reddet redningsmanskapene søstrene hver for seg og begge trodde at den andre hadde omkommet. Søstrene ble adoptert av hver sin fosterfamilie, intetanende om hverandres skjebne.

I flere år lette søstrene forgjeves etter hverandre og andre familiemedlemmer som kanskje hadde kommet fra katastofen med livet i behold.

Men det var ikke før Lorena 30 år senere lastet opp video av seg selv på sosiale medier for å spørre om informasjon om overlevne familiemedlemmer at lykken endelig skulle snu for søstrene.

DNA-test bekreftet slektskap - Det er vakkert og trist fordi det har gått 30 år siden tragedien fant sted til jeg endelig har klart å finne ut hva som skjedde med søsteren min, sa Lorena Sanchez på pressekonferansen hvor de ble gjenforent.

Jaqueline gjenkjente damen fra videoen og nervøst kontaktet hun Armando Armero-stiftelsen som hjelper pårørende og ofre etter vulkan-katastrofen. Stiftelsen arrangerte en DNA-undersøkelse for å se om kvinnene var i slekt, og da resultatet endelig fastslo at jentene er søstre var det umulig å holde tårene tilbake.

- Jeg må ta igjen 30 år av hennes liv og hun må gjøre det samme med meg, sa Lorena gråtkvalt.

- Jeg er spent og nervøs fordi man vet ikke om man kommer til å bli avvist eller noe, sa Jaqueline.

Foreldrene fortsatt savnet Men midt i gledestårene over å ha funnet hverandre må søstrene fortsatte leve med uvissheten om deres savnede foreldrene også er i live eller ikke.

Vulkanutbruddet i Armero var den nest mest dødelige vulkankatastrofen i det 20. århundre, og det fjerde mest dødeligeste vulkanutbruddet som har blitt registrert siden 1500-tallet.