MOTVIRKER DEPRESJON: Søstre verner sine søsken mot å  føle seg engstelige, ensomme og uelsket, viser en fersk studie fra Bringham Young University i USA. Illustrasjonfoto: Scanpix
MOTVIRKER DEPRESJON: Søstre verner sine søsken mot å føle seg engstelige, ensomme og uelsket, viser en fersk studie fra Bringham Young University i USA. Illustrasjonfoto: ScanpixVis mer

Søstre gjør oss lykkeligere

Brødre hjelper også.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Søstre virker som en buffer mot depresjon, viser ny forskning.

Det spiller ingen rolle om sÃsteren er eldre eller yngre, eller om aldersforskjellen mellom søsknene er stor: Søstre verner sine søsken mot å føle seg engstelige, ensomme og uelsket, viser en fersk studie fra Bringham Young University i USA, ifølge Forskning.no.

Brødre har også en positiv betydning, og forskningsresultatene viser at søsken av begge kjønn fremmer medmenneskelige holdninger, men søstre er altså enda litt bedre enn brødre.

- Grunnen kan være at jenter er flinkere til å snakke om problemer, og at det er større sannsynlighet for at de tar en omsorgsrolle, sier en av forskerne bak studien, professor Laura Padilla-Walker til USA Today.

Ifølge studien oppmuntrer både brødre og søstre til positiv atferd som gode gjerninger, å hjelpe en nabo eller ta seg litt ekstra av et annet barn på skolen.

Studien inkluderer 395 familier med minst to barn.

(NTB)