Søstre i 70-åra fengslet

To søstre i 70-åra ble mandag pågrepet i Ringsaker, siktet for familievold.

Publisert
Sist oppdatert

De to pågrepne ble tirsdag framstilt for varetektsfengsling ved Østre Innlandet tingrett, ifølge Ringsaker Blad. De er siktet for overtredelse av straffelovens paragraf 282. Et lovbrudd med en strafferamme på seks års fengsel.

De er varetektsfengslet en uke med brev- og besøkskontroll. Tingretten framholder at søstrene står overfor en alvorlig siktelse, med risiko for streng straff dersom de dømmes for forholdet.

Tirsdag opplyste påtalemyndigheten at fornærmede ikke er avhørt, og det er behov for ytterligere avhør av de siktede.

Aktor i saken, politiadvokat Ingrid Hagen, fikk medhold av tingretten for varetektsfengsling.

Påtalemyndigheten har begjært fengsling med bakgrunn i fare for forspillelse av bevis.

Straffeprosessloven § 171 bestemmer at fengsling kan finne sted når det er «nærliggende fare» for at siktede vil forspille bevis i saken, for eksempel ved å fjerne spor eller påvirke vitner eller medskylide, om siktede er på frifot.

- Retten viser at siktede har en klar interesse og et klart motiv for å kontakte medsiktede og andre vitner i saken med sikte på å påvirke deres forklaringer, heter det i kjennelsen.

- Det er særlig nærliggende at siktede og hennes søster vil snakke sammen og samordne sine forklaringer dersom de får mulighet til det.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer