Søstre i Syria vil hjem

Holdes i landet mot sin vilje, sier faren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faren til de to norsk-somaliske søstrene som skal ha dratt til Syria, sier de holdes i landet mot sin vilje og vil hjem, melder NRK.

Faren til de to søstrene sier til NRK at han tirsdag kveld var i kontakt med dem via det sosiale nettverket Facebook. Døtrene skal da ha fortalt at de holdes der mot sin vilje.

- De vil hjem til Norge, og de angrer på det de har gjort, sier han.

Kontakt med hæren Faren har hele tiden etter at han kom ned til grenseområdet i Tyrkia, trodd at de to jentene ikke var kommet seg inn i Syria, men befant seg på den tyrkiske siden av grensen, skriver NTB. Jentene sier nå de er i Syria, men de vet ikke hvor.

Nå håper han å få hjelp til å få dem over grensa, og han har blant annet vært i kontakt med Den frie syriske hær.

Mobil avslått Før nattas melding var det to og en halv uke siden faren hadde kontakt med døtrene sist: «Pappa, bare glem det. Det er for sent», sa datteren på 19 år til faren da.

- Det er forferdelig. En ekstrem situasjon for meg og familien. Jeg prøver å ringe jentene hele tiden, men mobilen er slått av, sa faren til Dagbladet for to dager siden.

Niqab For rundt ett år siden begynte de to døtrene hans å gå med niqab, ifølge faren. Han og den eldste datteren var ikke enige om hvordan de tolket islam.

- Før diskuterte alltid jeg og min eldste datter religion. Jeg kan en del om religion, og forsøkte å overtale og veilede henne for å få henne inn på riktig vei. Men de siste tre månedene før hun dro, sluttet hun å diskutere religion med meg. Jeg trodde det var en bra ting. At hun hadde roet seg ned, men nå viser det seg jo at det var helt motsatt, sier faren.

Vil ikke hjem Da Dagbladet snakket med faren tirsdag sa han at norsk politi har bedt ham om å dra hjem til Norge.
- Men jeg er en far og kan ikke reise tilbake før jeg finner døtrene mine, sa norsksomalieren.

T