Søstre måtte hentes opp av dykkere

To søstre svømte rundt beruset i Vågen i natt og ville ikke komme på land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter en fuktig kveld på byen hoppet de to bergensjentene på sjøen i Vågen ved Bryggen i Bergen. Da poltitiet kom til stedet møtte det dem litt av en syn: To fullt påkledde jenter plasket rundt i det iskalde september-vannet og nektet å komme opp.

- Det var to jenter som hoppet på Vågen, bekrefter operasjonsleder Sven Johannessen ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no

Frøs kraftig

Jentene ville ikke komme på land og politiet måtte derfor tilkalle dykkere fra Bergen Brannvesen. De fikk en stri tørn med å hale i land den ene av jentene.

- Hun var temmelig sint og ville bare ikke opp av vannet, opplyste operasjonsleder Per Stigle til bt.no i natt.

De to klissvåte søstrene ble så sendt til legevakta for en sjekk. Politiet vurderte å hive dem rett i arresten, men nattens badetur hadde tatt kraftig på.

- Vi vurderte å kjøre dem til fyllearresten, men de frøs så kraftig at det var mest forsvarlig å sende dem hjem, sier Stiegler.

Hva foreldrene sa da de våte og kalde døtrene kom hjem med politiet på slep, vites ikke. Men at badesessongen er over fikk de en kraftig påminnelse om.

Får bot

Johannessen opplyser til Dagbladet.no at de to vil bli anmeldt i helhold til straffelovens paragraf 17.

- De vil få en bot for å ha opptrådt på en slik måte at vi måtte rykke ut.

- Dette skjer kanskje ikke så ofte?

- Jo, det skjer da fra tid til annen at mennesker setter seg til motverge.

SENTRUM: De to jentene ble fristet til å ta seg en svømmetur i sentrum av Bergen i natt.
<B>BADELIV:</B> Søstrene ville ikke opp av vannet, og dykkere måtte tilkalles. Vannet var nok ikke like varmt som på dette bildet. <p> Illustrasjonsfoto