Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Søstre tilkjent 5,2 millioner etter barnevernssvikt

Barnevernet grep ikke inn etter meldinger om omsorgssvikt mot tre søstre i Drammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drammen kommune får betale dyrt for at bekymringsmeldinger om vold og omsorgssvikt mot barna i 12 år ikke ble fulgt opp, skriver TV 2.

Borgarting lagmannsrett konkluderte med at barnevernet har opptrådt uforsvarlig minimumspreget og tilfeldig i sin oppfølging av jentene.

Søstrene har pådratt seg varige psykiske skader som følge av den alvorlige omsorgssvikten de ble utsatt for i sitt hjem under oppveksten, heter det også i slutningen.

- Dette er en gledens dag for jentene. De har vunnet på alle punkter. Og avgjørelsen er litt historisk, for det har til nå vært svært vanskelig å nå fram i slike saker, sier søstrenes bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen til TV 2.

Hun mener millionerstatningen gir søstrene en mulighet til å få et minimum av et verdig liv. Samtidig er det viktigste for jentene at de endelig er blitt trodd på, og at de har fått konstatert at barnevernet hadde ansvar for at de ikke fikk hjelp, ifølge Larsen.

Det kom fra 1990 til 2002 inn minst ti bekymringsmeldinger til barnevernet vedrørende søstrene. De tre vokste opp med en rusavhengig mor, og helt fra de var små ble de utsatt for grov vold og mishandling.

Alt barnevernet gjorde var å gjennomføre to hjemmebesøk. De snakket heller aldri med barna.

- Lagmannsretten finner at unnlatelsen av å reagere med adekvat, faglig begrunnet handling til barnas beste i denne saken har vært klart uaktsom og erstatningsbetingende, skriver retten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media