- Søstrene må få bli

TRONDHEIM (NTB): Rektorene ved Trondheim katedralskole og Gerhard Schønings skole kommer med en sterk appell til regjeringen om at de to kenyanske søstrene Marion og Martha Karaka må få bli i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to rektorene, Anne Lise Drege og Gerd Opedal, sendte fredag et brev adressert til «statsministeren, justisministeren, kirke- og utdanningsministeren og menneskerettsministeren»:

- Marion og Martha Karaka må få bli i landet fordi det etter det vi vet, ikke er trygt for dem å vende tilbake til Kenya. Dersom vi ikke sa fra om dette, ville vi svikte ikke bare Marion og Martha, men også de tusen andre elvene ved våre to skoler, og vi ville svikte de idealer som den norske skolen er tuftet på, heter det i brevet.

Giftet seg

Den aktuelle asylsøkersaken tok en ny vending torsdag da det ble kjent at moren til de to søstrene, Margaret Karaka, inngikk ekteskap med Ragnar Knudsen fra Trondheim sist lørdag. Hvilke konsekvenser dette får for familiens asylsøknad, er foreløpig uvisst. Familien Karaka kom til Norge i 1996, og har fått fire avslag på sin asylsøknad.