Søstrene skulle bli selvmordsbombere

Nå forteller tvillingsøstrene sin historie.

VILLE OFRE SEG: Tvillingsøstrene Imane og Sanae al-Ghariss var 13 år da de lot seg verve som selvmordsbombere for al-Qaida. Bak terrorcella sto den terrordømte marokkaneren Abdulkader al-Bisir, også kjent som Abou hamza. Foto: Kassem Hamadé
VILLE OFRE SEG: Tvillingsøstrene Imane og Sanae al-Ghariss var 13 år da de lot seg verve som selvmordsbombere for al-Qaida. Bak terrorcella sto den terrordømte marokkaneren Abdulkader al-Bisir, også kjent som Abou hamza. Foto: Kassem Hamadé Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RABAT (Expressen/Dagbladet): For åtte år siden ble tvillingsøstrene Imane og Sanae al-Ghariss (13) rekruttert av al-Qaida for å bli selvmordsbombere, forteller de to i et eksklusivt intervju. Planen var å slå til mot Marokkos parlament i hovedstaden Rabat.

- Vi tenkte ikke på hvordan kroppene våre skulle sprenges i små biter. Vi så bare paradiset, forteller de.

Terrormål Det var tidlig morgen, og 13-årige Sanae al-Ghariss lå på en sliten madrass i det spartanske rommet som mora hennes leide i hovedstadens slumområde. Plutselig hamret det kraftig på døra. «Du er mistenkt for å ha planlagt en terroraksjon og du skal følge med oss til politistasjonen», sa den sivilkledde politimannen.

Sanae og Imane er tvillingsøstrene som ble rekruttert av al-Qaida for å bli selvmordsbombere.

De skulle blant annet sprenge parlamentet og en matbutikk som selger alkohol i Rabat. Nå er de to jentene blitt 21 år gamle og forteller for første gang sin dramatiske historie, etter at sikkerhetstjenesten har opphevet begrensningene overfor familien.

- Jeg drakk te med min venninne da vi hørte at biler parkerte utenfor huset. Før jeg rakk å gjøre noe som helst, stormet de boligen, forteller Imane, som sitter ved siden av sin søster Sanae i et tradisjonelt marokkansk hus i Rabats gamleby.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer