Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Søt 17. mai likevel

Ellevilt om sukkerspinn stoppet av kommunalråden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Noen elleville timer i dag måtte Trondheims befolkning leve med skrekkscenariet: feiring av nasjonaldagen uten tilgang på sukkerspinn, lakris og skumgodteri. Før kommunalråd Aase Sætrem grep inn og overtrumfet trønderhovedstadens parksjef Bjørn Ekle.

Ekle, hvis formelle tittel er leder for Trondheim byteknikk, er mannen som skal tillatelse til salgsboder for is, brus og pølser 17. mai. Han tok i bruk en sovende paragraf som gir byens sjef for parker og gater anledning til å bestemme kioskutvalget på festdagen.

Forsøpling var parksjefens hovedargument for å nekte sukkerpinn og lakris. Og slikt godteri klisser seg dessuten til folks klær, argumenterte Ekle, og pådro seg bodselgernes vrede.

Ikke støtende

Kommunalråden syntes det ble mye styr om saken, og henvendte seg til 17. mai-komiteen. Og komiteen er bare opptatt av at salgsvarene på 17. mai ikke virker støtende på folk.

- Selgerne skal søke om å få drive omsetning, og salget skal foregå på anvist plass. Kommunen skal ikke legge seg opp i vareutvalget, sier kommunalråd Aase Sætrem til adressa.no.

- Er dette en pinlig sak for kommunen?

- Nei. Det er gjort et stort poeng ut av en liten sak. Men jeg kan jo skjønne at folk lar seg engasjere.

 SUKKERSØT  17.MAI: Ikke støtende, bare søtende,mener 17. mai-komiteen. Dermed blir det sukkerspinn å få kjøpt allikevel i Trondheim på nasjonaldagen. Foto: SCANPIX
SUKKERSØT 17.MAI: Ikke støtende, bare søtende,mener 17. mai-komiteen. Dermed blir det sukkerspinn å få kjøpt allikevel i Trondheim på nasjonaldagen. Foto: SCANPIX Vis mer
Søt 17. mai likevel
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling