Søt når du er sint

Den danske forfatteren Hanne-Vibeke Holst har ett mål: Ikke tull med damene. Den maskuline, patriarkalske orden skal oppløses.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  DET ER SINNE

som skaper handling - og forvandling. Og forvandling skal komme. Nå. Skriver Hanne-Vibeke Holst i forordet til boka «Da jeg blev vred», som kom ut i Danmark tidligere i høst.

Den populære danske forfatteren ble utnevnt til goodwillambassadør for FNs befolkningsfond UNFPA for fire år siden. Holst var usikker på hvordan hun skulle fylle oppgaven, for som hun sier: -  I det demokratiske Skandinavia er ingen så berømte at de bare ved å åpne munnen kan skaffe overskrifter og hissige debatter. Holst er ingen Ronaldo eller Gerry Halliwell. Holst er Holst. Hun gjorde følgende:

UNDER ET BESØK

på Naguru Teenage Information and Health Center i Kampala, Uganda, blir Holst overrasket da hun hører senterets leder snakke. Hun får en nyttig erfaring: Edith Mukisa er ikke en stakkarslig kvinne. «Hun er ikke et offer, som har bruk for medynk og tørrmelk. Hun er kompetent og karismatisk. Sterk, morsom og pen.» Holst bestemmer seg. Hun vil skrive ei bok om kompromissløse kvinner som Edith. Bok er det blitt. I «Da jeg blev vred» skriver Holst fjorten kvinnelige livshistorier fra Vietnam, Nicaragua, Uganda, Russland og Egypt. I tillegg til å fortelle om sitt møte med Edith. Med beretningene vil Holst vise «hvilket enormt potensial for lederskap og forandring halvparten av verdens befolkning besitter!».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.