Søt straff for diabetiker

TRONDHEIM (Dagbladet): Den tidligere toppbokseren Frank Robert Walstad (26) er dømt til 75 dagers betinget fengsel, etter at han påførte en motspiller kjevebensbrudd under en fotballkamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dommen legger Trondheim byrett blant annet vekt på at Walstad er diabetiker: Han skal ha hatt lavt blodsukker da han slo ned motspilleren John Arild Løkkbakk i en 4. divisjonskamp mellom lagene Brage og Dalguten.

Fornøyd

Eks-bokseren vedtok dommen på stedet, men ville ikke gi kommentarer til pressen. Forsvareren hans, advokat Christian Wiig, sier dette:

- Jeg er fornøyd med at han ble dømt for legemsfornærmelse i stedet for legemsbeskadigelse, og med at han slipper å bli satt i fengsel.

Det er all grunn til å tro at påtalemyndigheten anker dommen. Det er stor avstand til aktors påstand, som var 120 dagers ubetinget fengsel.

- Vi som har drevet med kampsport skal framstå som rollemodeller. Jeg må bare beklage dette, sa Frank Robert Walstad under forhandlingene i Trondheim byrett.

Retten har merket seg beklagelsen. I dommen er det også lagt vekt på at Walstad er tidligere ustraffet, og at det som skjedde ser ut til å ha vært en enkeltstående handling.

Varige skader

Motspilleren John Arild Løkkbakk må leve resten av livet med tre stålplater og tolv skruer i kjeven. Han ble sykmeldt i fem uker etter 4. divisjonsoppgjøret mellom Brage og Dalguten i september i fjor.

Dalguten-spilleren John Arild Løkkbakk har innrømt at han kalte Walstad «ei jævla kjerring» i kampens hete.

- Jeg er ikke langsint, sa møbelsnekkeren fra Meldal til Dagbladet under rettsforhandlingene. Han har ikke snakket med Walstad etter sammenstøtet på fotballbanen.

Frank Robert Walstad er utestengt fra all fotball i to år. Han sto fram i aviser og fjernsyn som voldsoffer da slagsmålet på fotballbanen ble kjent.

De to fotballspillerne anmeldte hverandre til politiet: Walstads anmeldelse av Løkkbakk ble henlagt «etter bevisets stilling».

I dag ønsker Frank Robert Walstad ikke å bli fotografert, og han mener det heller ikke er riktig av pressen å bruke navnet hans.

Trondheimsbokseren ble også dømt til på betale 16|000 kroner i oppreisning og erstatning, og 3|000 kroner i saksomkostninger.