Søtt som faen på gavebordet

En bok laget av sjokolade er en av de mer originale gjenstandene på det kongelige gavebordet i Stiftsgården. Boka har påskriften: behn - søtt som faen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Inne i boka ligger sjokoladeterninger med seksere og biljardkuler med tallet 8. Den søte boka er en gave fra Sverre Sætre.

Brudeparet fikk også sitt ønske om supplering av prinsessens Flora Danica-servise oppfylt. Fire tallerkener er gave fra kongen og dronningen, mens blomsterkunstneren Finn Schjøll ga et Flora Danica-fat i tillegg til en bok om blomster. En suppeterrin i samme mønster sto også på gavebordet, men uten at giveren var oppgitt.

Ellers bugnet det av kunst og kunsthåndverk, bøker, kjøkkenutstyr, sølv, glass og bestikk på gavebordet. Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn vil neppe mangle noe når de etter hvert flytter inn i sitt nye hjem. Noe skjøte på hus lå imidlertid ikke på gavebordet.

Glass og keramikk er gavene fra brudgommen nærmeste familie. Far Olav Bjørshol og hans kone gir et stort, firkantet keramikkfat med stiliserte tegninger av brudeparet og innskriften Märtha-Ari.

Mor Marianne Solberg Behn med familie gir åtte håndlagede glass med tilhørende fat med inskripsjon. Mormor og morfar Anne Marie og Andreas Solberg gir et nydelig maleri, der motivet er et tre. Bildet er signert Andreas Solberg, som også tegnet parets forlovelsesringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer