«Sov godt engelen vår! Du vil bli savnet.»

Anjas venner har lagt ned blomster, lys, minneord og smykke på turstien hun forsvant.

 MINNEORD:  Foto: Jonas Sverrisson Rasch/Dagbladet.
MINNEORD: Foto: Jonas Sverrisson Rasch/Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND(Dagbladet): Anjas familie og venner er i dyp sorg etter at hun aldri kom tilbake fra joggeturen på byfjellet Aksla i Ålesund onsdag kveld.

Politiet mener at det er den 21 år gamle Anja Weløy Aarseth som etter all formodning er kvinnen som ble funnet død på Aksla, men har fremdeles ingen 100 prosent sikker identifikasjon av avdøde som er funnet ved den populære turstien.

Like ved der Anja parkerte bestemorens Toyota, på turstien der hun forsvant, har vennene lagt ned blomster, lys og minneord. Det er også lagt ned et smykke med et peacetegn.

«Sov godt engelen vår! Vi er kjempe glad i deg, tenker på deg hele tiden! Du vil bli savnet og aldri glemt!», står det på minnearket som er lagt ved turstien, omkranset av fargerike blomster og tente lys.

Etter å ha fått sjokkbeskjeden i går, hedret 21-åringens sorgtyngede familie de rundt 200 personene som deltok i leteaksjonen.

- Vi har selv vært ute i terrenget og sett hvordan det ble jobbet. Vi ønsker å takke hver enkelt person for et stort engasjement og innsats - at så mange har deltatt, betyr uendelig mye for oss i en svært vanskelig tid, skrev familien i en pressemelding.

Venner i sorg Venner av Anja Dagbladet har snakket med tegner et bilde av ei jente som var svært godt likt og som virket glad og fornøyd med tilværelsen.

- Anja er en veldig jordnær og god jente. Hun får de rundt seg til å smile med sitt smittende humør, sier John Gabriel Fløysand (22).

Han har kjent henne i omtrent fem år. Nå frykter han, basert på politiets uttalelser, at venninna har vært utsatt for en kriminell handling.

- Jeg kan ikke forstå at noen ville gjøre noe mot henne. Anja er ikke typen til å ha noen spesielle uvenner, og hun er siste person til å havne i feil miljø. Anja er en varm og god person og velger de hun omgås med omhu, sier kameraten.

- Et samlingspunkt Venninner fra barndommen forteller om ei sporty jente som hadde vært aktiv i blant annet håndballmiljøet, og som likte å løpe i skog og mark.

 BYFJELLET: Anja Weløy Aarseth dro ut på joggetur onsdag. I går ble hun funnet død i turområdet på byfjellet Aksla i Ålesund. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet.
BYFJELLET: Anja Weløy Aarseth dro ut på joggetur onsdag. I går ble hun funnet død i turområdet på byfjellet Aksla i Ålesund. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet. Vis mer

- Jeg har gått på skole med henne og spilt håndball med henne. Sånn som jeg kjenner henne er hun smilende, glad, omgjengelig og alltid positiv, sier barndomsvenninna.

- Hun er en god søster og et samlingspunkt for hele familien, sier venninna som ønsker å være anonym i den vanskelige sorgprosessen.

- Ikke noe uoppgjort Aarseth studerer Shipping og logistikk ved høgskolen og er en godt likt jente i omgangskretsen.

- Anja er på godfot med absolutt alle, inkludert kjæresten sin. Hun har ikke noe uoppgjort med noen eller problemer med noen, sier en venninne som har kjent Anja i mange år og som er fra samme område i Bergen.

Familien har ikke uttalt seg om drapsetterforskningen, og ønsker ikke å gi intervjuer.

- Vi ber om forståelse for at vi ønsker ro i vår situasjon, skriver familien, ifølge politiet.

 FUNNET DØD: Anja Weløy Aarseth ble funnet død på Akslafjellet og politiet tror hun ble utsatt for en kriminell handling. Foto: Privat.
FUNNET DØD: Anja Weløy Aarseth ble funnet død på Akslafjellet og politiet tror hun ble utsatt for en kriminell handling. Foto: Privat. Vis mer