ET SISTE FARVEL: Sebastian Gils Ødegaard begraves fredag formiddag i Kirkelandet kirke i Kristiansund. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix / Privat, med familiens tillatelse
ET SISTE FARVEL: Sebastian Gils Ødegaard begraves fredag formiddag i Kirkelandet kirke i Kristiansund. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix / Privat, med familiens tillatelse Vis mer

«Sov godt lille skatt, takk for tiden vi fikk sammen»

Sebastian (10 mnd.) gravlegges i Kristiansund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Nå er ti måneder gamle Sebastian gravlagt i Kirkelandet kirke i Kristiansund.

«Sov godt lille skatt, takk for tiden vi fikk sammen. Nuss og klem fra mamma og pappa», står det på kransen fra Sebastians foreldre, Ida Gils Ødegaard og Svein Andre Ødegaard.

- Ikke med enkle ord Sebastian døde på vei til behandling på St. Olavs hospital i Trondheim søndag 22. februar. Gutten hadde medfødte hjerte- og lungefeil, men legene hadde spådd ham en lys framtid.

TALTE: Anna Owczarz, barnelegen til Sebastian, talte til familien i Sebastians begravelse. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
TALTE: Anna Owczarz, barnelegen til Sebastian, talte til familien i Sebastians begravelse. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Da han ble syk på en fredag, skjedde det både familien og hele fylket hadde fryktet: at et barn skulle bli så sykt at det var for langt å reise videre til Ålesund eller Trondheim da barneavdelinga var stengt. 

- Det er tragisk. Det går ikke an å med enkle ord beskrive hvordan de har det. Det er en sjokktilstand og en dyp sorg. Alle som har vært med i denne saken, alle i gruppa for å få åpnet avdelingen, kjenner dette som en stor sorg, har familiens advokat og talsperson, Edvard T. Eide, tidligere sagt til Dagbladet.

Gave til barneavdelingen Like kjært som blomster er en gave til barneavdelingen ved Kristiansund sykehus, opplyser familien.

15.04.2014 - 22.02.2015: Sebastian Gils Ødegaard ble bare ti måneder gammel. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
15.04.2014 - 22.02.2015: Sebastian Gils Ødegaard ble bare ti måneder gammel. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Familien hadde før dødsfallet sendt bekymringsbrev til helseministeren der de tok opp problematikken i forhold til den helgestengte avdelingen som rammer tusenvis av Nordmøringer.

Helsetilsynet gransker dødsfallet, og det er ikke fastslått at helgestengingen av avdelingen var årsaken til at gutten døde.

BLE 10 MÅNEDER GAMMEL: Familien talsperson sier Sebastian var en glad og livlig person, en blid liten gutt som var spådd en lys framtid til tross for medførte hjerte- og lungefeil. Her sammen med mamma Ida. Foto: Privat, med familiens tillatelse
BLE 10 MÅNEDER GAMMEL: Familien talsperson sier Sebastian var en glad og livlig person, en blid liten gutt som var spådd en lys framtid til tross for medførte hjerte- og lungefeil. Her sammen med mamma Ida. Foto: Privat, med familiens tillatelse Vis mer

Sebastians familie har uttrykt et ønske om åpenhet rundt sønnens dødsfall.

«Sebastian får vi ikke tilbake» Denne uka skrev Sebastians oldemor et leserinnlegg i lokalavisa Tidens Krav. Hun vil ikke at oldebarnet skal ha dødd forgjeves. 

«Lille, skjønne Sebastian får vi ikke tilbake, og det vil være skrekkelig om han har dødd forgjeves. Barneavdelingen må straks åpnes 7/24. Likedan må den forbli åpen framover, uten flere uthalinger av tid eller forsinkelser. Det er et folkekrav at det sikres et 100 prosent åpent tilbud for barna i denne landsdelen, også for framtiden. Noe annet tåles ikke», skriver hun.

Barneavdelingen er vedtatt gjenåpnet etter at Sebastian døde. Til det sier familiens talsperson Eide at familien i Kristiansund har mistet gutten sin, og at tilsynsmyndighetene bør granskes.

LES OGSÅ: Småbarnsfamilie fortviler etter å ha sett konsekvensene av den stengte barneavdelingen

«SOV GODT»: Sebastian gravlegges i Kirkelandet kirke i hjembyen Kristiansund. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
«SOV GODT»: Sebastian gravlegges i Kirkelandet kirke i hjembyen Kristiansund. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Hevder «jeg håper ikke vi står med et dødsfall i hendene på neste møte» ble sagt i sykehusmøte

REPRESENTERER FAMILIEN: Advokat Edvard T. Eide.  Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
REPRESENTERER FAMILIEN: Advokat Edvard T. Eide. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer