- Sov i trusa med hendene over hodet

- Jeg regnet med at politifolkene var sinte etter at en av deres var skutt og drept, sa Lars-Erik Andersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Andersen fortalte om et sønderknust ranslag som samlet seg i David Toskas leilighet i Smeaheia. Via nyhetene fikk de vite at en politimann ble drept under ranet.

- Vi fikk panikk. David gikk rundt og holdt seg til hodet, helt fortvilt.

- Vi melder oss, foreslo David, forklarte Andersen.

Men timene gikk og ranerne holdt seg skjult. Lars-Erik Andersen var sikker på at han snart ville bli tatt, han var livredd.

- Ved hver minste knitring i huset trodde jeg at nå ville politiet storme gjennom veggen, sa Andersen, og fortalte at han sov i trusa med hendene over hodet.

Sjøl tok han tog og buss tilbake til Oslo, og havnet fort på ruskjøret igjen.

- Mediene støtter de kriminelle

Lars-Erik Andersen fortalte at han har fått støtte fra Johnny Thendrup og andre medtiltalte etter at han sa at Kjell Alrich Schumann var mannen som skjøt Klungland.

- Jeg har ikke brutt noen kodeks ved å sladre, det er Schumann som har brutt en kodeks ved å drepe en politimann, sa en nokså bister Andersen.

Han tok også et oppgjør med mediene, som han mener framstiller Schumann i et gunstig lys.

- Mediene skriver for de kriminelle. Mediene syn på den stakkaren Schumann. Det har ikke vært bare lett å stå fram, sa Andersen.

Fikk 300.000

Noen uker etter ranet, møtte han David Toska igjen i Oslo.

- Da ble det snakk om penger. Jeg skulle ønske at jeg var så redelig at jeg kunne si at jeg ikke tok imot penger. Men jeg fikk penger, fortalte Andersen.

Han opplyste at det til sammen dreide seg om 300.000 kroner. Avtalen med Toska var at han skulle få pengene i porsjoner.

- For jeg kan ikke styre penger. Jeg kan strø rundt meg med penger, derfor var det best å få det i porsjoner, sa Andersen.

Han var også skremt av hat-stemningen som ble skapt i samfunnet mot de Nokas-skyldige. Andersen gikk rundt i rus med bildet av den drepte politiførstebetjenten Klungland i hodet. Men han meldte seg aldri, han ble pågrepet av politiet.

Beskytter andre

Sjøl om Lars-Erik Andersen forteller hvem som skjøt Klungland, beskytter han fortsatt andre i ranslaget. På spørsmål fra aktor Arild Dommersnes sa Andersen at han ikke ville gi retten navnet på andre ransmedlemmer.

- Jeg har fortalt meg om det som har tynget meg mest. David og jeg har tatt de tyngste løftene i denne saken, jeg håper dere forstår at jeg ikke kan si mer, svarte Andersen.