- Sov med hodeløst lik på hybelen i fire uker

Mannen (37) som er siktet for parteringsdrap er lettet over at han ble oppdaget, forteller forsvarer.

FUNNET DØD: Levningene etter den døde personen skal ha blitt funnet i flere leiligheter i den kommunale bygården i Schandorffs gate 4, som drives av Kirkens bymisjon. Foto: Øystein Norum Monsen
FUNNET DØD: Levningene etter den døde personen skal ha blitt funnet i flere leiligheter i den kommunale bygården i Schandorffs gate 4, som drives av Kirkens bymisjon. Foto: Øystein Norum MonsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går kveld meldte en mann (31) seg i vakta på Sentrum politistasjon og sa at det befant seg et lik i Kirkens Bymisjons hybelhus i Schandorffsgate 4. Da politiet ankom stedet, fant de et partert lik.

Etter det Dagbladet erfarer har politiet ennå ikke funnet hodet og beina som tilhører liket.

Samarbeider med politiet - Han erkjenner overhodet ikke noe straffskyld i politiets siktelse, men erkjenner likskjending. Min klient har vært til avhør og samarbeider med politiet. Han har forklart seg om alt han kjenner til så langt, sier 37-åringens advokat Benedict De Vibe til Dagbladet.

- Han sier at avdøde er en bekjent fra rusmiljøet og at han har bodd hos han en natt før. Avdøde, som vanligvis var husløs når han var i Oslo, hadde hatt kontakt med min klient kvelden før og overnattet den aktuelle natta. Kvelden før hadde de røkt heroin og hatt en mindre slåsskamp, uten at jeg vil gå inn på hvorfor. De gikk etterhvert og la seg hver for seg. Min klient la seg i sengen sin, mens den avdøde la seg på sofaen, forklarer De Vibe.

- Morgenen etter var offeret dødt. Min klient kunne kjenne det på den avdøde siden han var kald. Da visste ikke min klient hva han skulle gjøre, og var livredd for å bli knyttet opp til noe i forbindelse dødsfallet. Derfor gjorde han ikke det de fleste andre fornuftige mennesker ville gjort, å ringe politiet, og så gikk dagene, forteller forsvarsadvokaten videre.

Han forteller at 37-åringen ikke hadde noen innenfor rusmiljøet han kunne betro seg til, og at han derfor ble sittende for seg selv.

Parterte og dumpet likdelene - Etter omtrent fire uker fant han ut at han måtte foreta seg noe på grunn av lukta. Det ble derfor foretatt delvis partering av liket. Det ble så dumpet, og klienten min fortalte i avhør hvor de det ble dumpet slik at politiet kan finne dem.

Problemet hans ble på en måte at han først ikke visste hva han skulle gjøre, og så ble det verre og vanskeligere å bli trodd, sier Benedict De Vibe.

- Etterhvert fant han ut at han måtte fjerne liket, fordi han ikke kunne bo i hybelen lengre på grunn av lukta. Det er her den andre siktede kommer inn i bildet. Han ble bedt om å hjelpe til med å fjerne liket, men gikk til politiet. Dette er den eneste personen som til syvende og sist ble spurt om hjelp fordi min klient ikke visste hva han skulle gjøre.

- Lettet De Vibe forteller at 37-åringen gjentatte ganger hadde tenkt til å ringe politiet, men at tiden gikk, frykt for å ikke bli trodd og rus var blant årsakene som gikk han til å la være.

- Han regnet med at han var nødt til å bli oppdaget, og han er lettet nå, sier De Vibe til Dagbladet.

De Vibe erkjenner at det er en svært spesiell historie:

- Alle ting er spesielle i denne saken, og jeg refererer nå i hovedtrekk fra det han har sagt i avhør. For meg virket det som en stor lettelse for at dette nå er kjent, sier han.

31-åringen den siktede 37-åringen ba om hjelp skal ha fått tilbudet om å hjelpe ham å flytte liket for tre dager siden. Liket skal da ha vært svært illeluktende. 31-åringen skal da ha valgt å forlate leiligheten, men turte ikke å melde fra til politiet før to dager seinere, får Dagbladet  bekreftet fra flere uavhengige kilder.

- Beboerne har brukt røkelse for å dempe liklukten, sier en kilde til Dagbladet.

37-åringen har akseptert varetekt i fire uker, og erkjenner straffskyld for likskjending.

Dagbladet kommer med mer.