Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sov på dynamitt og fenghetter

BAMBLE (NTB): I fem år sov 23-åringen bokstavelig talt på en bombe. Under senga hans lå to kilo dynamitt på et norgesglass, ved siden av elektriske fenghetter som han tok da han hadde sommerjobb i Bamble kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nifse hemmeligheten ble avslørt da 23-åringen i mars ble tatt i en helerisak, skriver Telemarksavisa.

  Han kjøpte et jaktgevær av en kamerat for 500 kroner og solgte det videre for 2000 kroner samme dag. Han visste at børsa var stjålet, fordi kameraten med sin kriminelle løpebane aldri ville fått våpentillatelse.

HB-apparat

Da politiet saumfarte 23-åringens rom, gjorde de foruten dynamitten også andre overraskende funn: Et komplett hjemmebrenningsapparat og en armbrøst.

 HB-apparatet var betaling for en bilreparasjon 23-åringen gjorde omtrent samtidig som dynamitten kom i hus, forklarte han i Bamble forhørsrett i går.

  Hva han skulle bruke dynamitten og fenghettene til, kunne han ikke svare på.

Ny bot

23-åringen erklærte at det var det samme med fengselsstraffen, bare han slapp nye bøter. Et skred av fartsbøter, den siste på 6000 kroner, var blitt tunge å bære for den arbeidsløse anleggsarbeideren.

  Men dommeren fastsatte straffen til 60 dagers betinget fengsel og 3000 kroner i bot.

Hele Norges coronakart