Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sov tre timer i brennede hus

Ulende sirener, brennende tak som raste sammen og bråket fra brannslangene var ikke nok til å vekke en 16 åring fra Trondheim. Tre timer etter at det brøt ut brann i boligkomplekset han bodde våknet han. Det som skulle til var en vekkeklokke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannmannskapene i Trondheim gjorde store øyne da de drev med etterslukking i et boligkompleks i Stjørdalsveien i morges. Ut av kjelleren på bygget kom en 16 år gammel gutt, noe forundret over alt oppstyret utenfor inngangsdøren hans. Huset begynte å brenne like før klokka 04 i natt og ble raskt overtent. En mann ble alvorlig skadd i brannen, og behandles på Regionsykehuset i Trondheim. Selve bygget, som huser 13 leieboere, er totalskadd etter brannen.

Aldri opplevd lignende

- Jeg har i mine 30 år i brannvesenet aldri opplevd noe lignende, sier Karl Kristian Hjelseth i Trondheim brannvesen til Dagbladet.no.

Han var utrykningsleder i natt og hadde ansvarer for slukningsoppdraget på stedet.

Brannvesenet spurte de evakuerte beboerne om alle var ute av bygningen. Ingen savnet 16-åringen som bodde i kjelleretasjen på bygget. Selv om brannvesenet fikk tegning over huset og gjennomsøkte det, fant de ikke gutten. Han sov som en stein og merket ingen verdens ting.

Heldigvis for han kom det ikke røyk inn i leiligheten han bodde i. Men vann kom det masse av. Da han våknet trodde han det var en lekkasje i huset, men noen brann regnet han ikke med.

- Hvordan våknet han?

- Han har forklart at han stilte inn vekkeklokka på mobiltelefonen sin klokka 06.45. Det var denne alarmen han våknet av, sier Hjelseth.

Lærepenge

Da han våknet trasket han bort til vinduet sitt i alt vannet som lå på gulvet i leiligheten. Først da så han brannbilene på utsiden. Han banket på ruta fra innsiden slik at brannmannskapene oppdaget han.

16-åringen var i fin form da han kom ut av leiligheten.

- Vi var mer eller mindre apatiske og sjokkerte alle sammen da vi så 16-åringen. Nå i ettertid er vi takknemlig for at det gikk så bra som det gikk. Vi har lært en ting av dette, og det er at vi ikke skal ta noe for gitt. Vi vil lære av dette og bli flinkere til å sjekke alle områder i et hus når det brenner, sier utrykningssjef Karl Kristian Hjelseth til Dagbladet.no.

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent. I dag skal politiet foreta tekniske undersøkelser i bygget som brant. Huset er totalskadd, opplyser brannvesenet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media