Sovende hyttetyver vekket av politiet

Og tredjemann gikk rett i garnet. Millionraid på Telemark-kysten kan være oppklart.

 LITT AV FANGSTEN:  Lensmann Åge Halvorsen (til høyre) og betjentene Tor Olav Stadskleiv (fra venstre), Svein-Erik Vatle og Tommy Østland og i full gang med å registrere tyvgodset på Bamble lensmannskontor på Stathelle. I løpet av noen timer fant lensmannsfolkene både et stort depot med tyvgods og sovende innbruddstyver i en av hyttene. FOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET.
LITT AV FANGSTEN: Lensmann Åge Halvorsen (til høyre) og betjentene Tor Olav Stadskleiv (fra venstre), Svein-Erik Vatle og Tommy Østland og i full gang med å registrere tyvgodset på Bamble lensmannskontor på Stathelle. I løpet av noen timer fant lensmannsfolkene både et stort depot med tyvgods og sovende innbruddstyver i en av hyttene. FOTO: TORBJØRN BERG/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hytteeieren fra Porsgrunn oppdaget først at et vindu var knust da han dro for å sjekke hytta på Bamble-kysten i formiddag. Da han gikk inn den ødelagte døra, fant han to mann som lå og sov i godt oppvarmet hytte.

Det kan ha vært starten på oppklaringen av et stort innbruddsraid langs Telemark-kysten de siste ukene.

Bare i Bamble kommune har det vært 30-40 uoppklarte hytteinnbrudd. 

Sov godt - Hytteeieren ringte oss direkte, og vi hadde tre betjenter som var i området for å etterforske andre hytteombrudd. De to mennene fra Litauen sov fortsatt godt da våre folk var på plass noen minutter etter ved 10-tiden, sier lensmann Åge Halvorsen i Bamble til Dagbladet.

Og politiets fangst stoppet ikke der.

En tredjemann, også han fra Litauen, hadde tydeligvis vært på en luftetur og kom igjen mens de tre politibetjentene var i hytta.

- Han gikk rett i garnet eller i fanget på våre folk, om du vil, sier lensmannen, som nå har fylt opp kontoret med tyvgods for store verdier.

Politiet er ennå ikke sikre på identiteten, men papirer og andre funn som ble gjort ved pågripelsen, tyder på at alle tre er i 30-årene og litauiske statsborgere.

Det var i Vinje-området i Bamble de tre mennene ble pågrepet i dag. I nærheten ligger de store camping- og hytteområdene Rognstranda og Hydrostranda, der mange av de uoppklarte hytteinnbruddene har vært.

- Vi har brukt mye tid på etterforskningen av dette innbruddsraidet, koplet inn Grenseløs-prosjektet på tvers av politigrensene og vært aktive i media. Alt dette har gitt resultater. Hytteeieren i dag dro ut i dag for å sjekke etter vår oppfordring i media. Og et annet tips den siste tiden er også et resultat av oppmerksomhet rundt saken, sier lensmann Åge Halvorsen.

Mystisk haug under presenning En observant kar ringte politiet om en mystisk haug i skogen, som var dekket av presenninger.

- Der lå det tyvegods for store verdier. Her på kontoret har vi foreløpig registrert et ti-talls flatskjermer, verktøy, dykekrutstyr, pc'er, elektronikk - ja alt. Hyttene er tydelig godt utstyrt, oppsummerer lensmannen før han vet om det er flere depoter med tyvgods.

Millionbeløp En personbil med litauiske skilter ble funnet like ved hytta med de sovende litauerne i dag.

- Det er gjort skader for millionbeløp i hyttene og hærverk på ti campingvogner. Vi er nærmere nå i å finne ut hva som henger sammen, sier lensmannen i Bamble.