Sovende sykepleiere mister trolig jobben

De to sykepleierne som sovnet på vakt på Aker sykehus forrige helg da en 54 år gammel pasient fikk hjertestans og døde, risikerer begge å miste jobben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi ser svært alvorlig på hendelsen og den vil få konsekvenser for arbeidsforholdet, sier sykehusdirektør Kari Sletnes ved Aker sykehus.

De to sykepleierne skulle ha tilsyn med en 54 år gammel kvinne som lå inne på grunn av brystsmerter. Da kvinnen fikk hjertestans lørdag 4. august klokka 5.30 om morgenen, skal personalet på overvåkingen to ganger ha prøvd å få tak i de to sykepleierne på observasjonsavdelingen via callinganlegget, uten resultat.

Da en ansatt gikk ned på avdelingen lå de to og sov, i strid med instruksen. Kvinnen døde senere lørdag formiddag. De to pleierne ble umiddelbart tatt ut av turnusen.

Den ene av de to er ikke ansatte i kommunen og var leid inn fra i vikarbyrået Active Care. Sletnes understreker at kvinnen ikke vil få jobbe ved sykehuset lenger.

- Det arbeidsforholdet er avsluttet, sier Sletnes.

Sykehuset har sendt saken med sine anbefalinger til Oslo kommune sentralt, som skal avgjøre hvorvidt den kommunalt ansatte pleieren vil bli oppsagt.

Ifølge byråd for service- og organisasjonsutvikling, Robert Wright, kan forholdet føre til oppsigelse, melder NRK.

Aker sykehus venter en avgjørelse i saken tirsdag.

(NTB)