Sover under flere lag med klær og tepper, mens frostrøyken står

Kuldebølge rammer USA, temperaturer ned mot 45 minus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kraftig kuldebølge har lagt seg over USA og ført til bitende kalde dager denne uka. I New York har temperaturen falt ned til minus elleve grader, kaldere enn det har vært på over to år, melder USA Today.

Andre steder i landet er det enda kaldere. I International Falls i Minnesota ble det meldt om temperaturer ned i minus 45 grader denne uka.

- Jeg har på meg en Snuggie (teppe med ermer) under en genser og en jakke over det igjen, sier Faye Whitbeck, presidenten i det lokale handelsrådet til USA Today.

Sterk vind gjør at det oppleves enda kaldere flere steder. Skianlegg har sett seg nødt til å stenge på grunn av kulda. Og værmelderne har ikke gode nyheter å komme med: Først ut i neste uke ventes det mildere vær, ifølge AccuWeather.

- Blir bare kaldere og kaldere I Milwaukee har politiet rykket ut for å få de hjemløse inn i varmen. Man har også delt ut 50 000 dollar til to foreninger som jobber for å gi de hjemløse ly.

- Vi er utrolig lettet. Jeg gikk tur med hunden min i går kveld og jeg kunne ikke føle beina mine etter en kort tur rundt kvartalet, sier Donna Rongholt-Migan i Cathedral Center, en av foreningene som nå skal åpne dørene for kalde hjemløse.

Før østkysten som ble rammet av superstormen Sandy sent i fjor, kommer den bitende kulda nå som nok en værutfordring. Bare i Brooklyn står 200 husholdninger fortsatt uten varme i husene sine.

- Det blir bare kaldere og kaldere, sier Doreen Grenwood-Garson i brannvesenet i Brooklyn til Reuters.

Ga fra seg ovnen Hun forteller at de jobber med å dele ut varmeovner og varme måltider, men at det ikke er nok til alle. Slik er situasjonen i Long Island også, der forteller James Hodge fra byadministrasjonen at det er helt tomt for varmeovner.

- Jeg har til og med gitt fra meg ovnen jeg hadde på soverommet, sier Hodge.

Han og de to brødrene hans sover nå under flere lag av klær og tepper, nær kanner fylt opp med varmt vann. Likevel stiger kuldrøyken opp når de puster.

Hodge frykter at de som ble rammet av Sandy ikke føler seg komfortable med å be om hjelp nå tre måneder etter at stormen rammet.

- Skal jeg spørre om en genser etter tre måneder? Skal jeg spørre om mat igjen etter tre måneder, når alle mener jeg bør ha det bra og være tilbake på beina? Jeg tror det finnes folk som ikke spør om hjelp fordi de er redde for spørsmål tilbake, sier Hodge.