Søviknes: - En sak for politiet

- En påstand om voldtekt er en sak for politiet og rettsvesenet, og ikke for partiorganisasjonen, sier Terje Søviknes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette sa Frps nestleder til NTB etter at Cathrin Rustøen (21) lørdag sto fram på talerstolen under fylkesårsmøtet i Hordaland og sa at hun var blitt voldtatt av en sentral tillitsvalgt i Frp.

Terje Søviknes sier at han reagerte med sjokk og vantro.

- Men et åpent samvær på et fylkesårsmøte er ikke tid og sted for å ta opp slike ting, sier han.

I den omstridte nominasjonsprosessen i Frp i Hordaland gikk det sterke rykter om at Søviknes hadde gjort seg skyldig i seksuelle overgrep. Han tilbakeviste disse ryktene.

- Kan det tenkes at det vil komme noen slike konkrete påstander om Terje Søviknes hvis det nå blir flere unge jenter i Frp, eller deres familier, som står fram med sine historier?

- Det aner jeg ikke. Men jeg vil ikke gi noen kommentarer om min person i denne sammenheng. Da ryktene gikk om meg i nominasjonsprosessen, tok jeg kontakt med advokat Oscar Ihlebæk, og alle slike spørsmål henviser jeg til ham, sier Terje Søviknes.

- Det var alvorlige ting som kom fram i Cathrin Rustøens innlegg. Vi har politi og rettsapparat til å ta oss av slike ting. Fremskrittspartiet som partiorganisasjon kan ikke ta seg av etterforskning i slike saker. Men jeg kjenner meg ikke igjen i den beskrivelse av kulturen i partiet som Cathrin Rustøen gir uttrykk for, sier Søviknes.

Fylkesleder Sigrun Sangolt Natås sier at Cathrin Rustøen er en sterk og tøff jente som har våget å stå fram med sin historie.

- Det står det stor respekt av. Vi skal nå slå ring om henne slik at ingen får krumme et hår på hennes hode, sier hun.

(NTB)