Søviknes avhørt av politiet

Politiet i Porsgrunn avhørte i dag Terje Søviknes i forbindelse med overgreps-anklagene fra ei 17 år gammel jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere Frp-nestlederen ble avhørt i Porsgrunn, men politiet ønsker ikke å si noe om hva som ble sagt i avhøret. Søviknes selv letter litt på sløret til NTB.

- Jeg har fortalt til politiet om hva som faktisk skjedde på den ulykksalige lørdagskvelden i Langesund, sier Terje Søviknes.

Noe mer vil han ikke si, bortsett fra at saken har fått store og tragiske konsekvenser for en lang rekke mennesker.

Hverken politiet eller Søviknes sin forsvarer ønsker å si noe om hvor lenge avhøret varte.

Bedt om kopi

- Jeg har hatt en kort samtale med Terje Søviknes etter avhøret. Han fortalte meg at avhøret hadde forløpt greit, uten at han gikk inn på detaljer fra avhøret over telefon, sier advokat Oscar Ihlebæk.

Forsvareren representerer Søviknes, men var selv ikke tilstede under avhøret. Han forventer nå og få en kopi av avhøret, og skulle Søviknes sin status i saken endre seg fra mistenkt til siktet, så vil Ihlebæk få fullt innsyn i papirene i saken.

Mot slutten

Politiadjutant Inger Mysen Conradsen ved Telemark politidistrikt regner med at etterforskningen nå snart er ferdig. Hun utelukker likevel ikke at Søviknes kan bli kalt inn til nytt avhør.

- Det kan bli aktuelt med nytt avhør av 17-åringen, men det er foreløpig ikke tatt noe endelig standpunkt til det, sier Conradsen til Dagbladet.no.

Så snart etterforskningen er ferdig, og politiet har kommet til en konklusjon, vil de sende over en innstilling til statsadvokaten.