Søviknes brast i gråt

BERGEN (Dagbladet.no): Terje Søviknes, nestleder i Fremskrittspartiet, gråt da det ble klart at han i dag ble nominert på førsteplass på stortingsvalglisten til Hordaland Frp uten motkandidat. - Nå håper jeg det blir ro i partiet, sier Søviknes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søviknes fikk 106 stemmer, mens 30 stemte blankt i dag. Da nominasjonsprosessen var over, gikk Søviknes opp på talerstolen - og begynte å gråte.

- Det har vært rimelig tøft og litt uvirkelig å oppleve at dette kom fra venner i mitt eget parti. Jeg unner ikke min verste fiende dette, sier Søviknes i talen på nominasjonsmøtet. Etter talen fikk han en stående applaus fra de oppmøtte personene.

- Jeg hadde forberedt meg på å holde gråten tilbake, men den siste tida har vært så tøff at jeg ikke klarte å holde meg. Jeg er nå inne i et følelsesmessig vakum, men jeg håper at det i fortsettelsen blir ro i partiet, sier Søviknes til Dagbladet.no.

Støtte fra kona

Søviknes' kone Janniche var også på nominasjonsmøtet i Bergen i dag. Hun innrømmer at den siste tida med krangling og ryktespredning har tatt på:

- Det er fryktelig at slike metoder har blitt brukt mot ham. Det har vært voldsomt tøft for oss, og det har vært en påkjenning å se på, sier Janniche til Dagbladet.no.

Den siste tida har familien fått massiv telefonstøtte og store mengder blomster har kommet på døren.

Benkeforslag

På nominasjonsmøtet i Bergen reiste Kjell Einar Nilsen fra Odda benkeforslag om Fredrik Ugland Litleskare fra Stord som motkandidat. Men Litleskare gikk straks fram på talerstolen og trakk sitt kandidatur til førsteplassen, fordi dette, slik han hadde forstått det, var imot de retningslinjer landsstyret i Frp har vedtatt for nominasjonsprosessen.

Litleskare sto også øverst på en alternativ liste som «opprørere» i Hordaland Frp hadde satt opp, men trakk seg fra listen etter at et flertall i fylkesstyret hadde truet ham med eksklusjon fra partiet.

Søviknes sa i sin tale til nominasjonsmøtet at det som vil bli husket fra denne nominasjonsprosessen er ryktene og truslene.

  • Arne Sortevik, Bergen ble nominert til andreplass på listen i konkurranse med nåværende stortingsrepresentant Terje Knudsen. Sortevik fikk 95 stemmer, mens Knudsen fikk 39 stemmer.
  • Frp har i dag to stortingsrepresentanter fra Hordaland, men etter den siste gallup kan partiet få fire representanter på Hordalands-benken på Stortinget etter høstens valg.
<B>LETTET:</B> Terje Søviknes og kona Janniche har hatt en tung tid med ryktespredning og maktkamp. Men i dag ble det klart av Søviknes fikk Hordaland Fremskrittpartis støtte.