Søviknes er ferdig

En tydelig stresset nestleder i Frp forsøkte seg igjen med 'ingen kommentar' som svar på at han nå er hengt ut offentlig for sex med en beruset jente på 16 år. Han er ferdig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • Til Dagbladet.no sier riktignok ordføreren i Os og Carl I. Hagens yndling at han er lettet over at politiet nå etterforsker ham. Som alle kan tenke seg, er nok politiets interesse for Søkviknes' privatliv og eventuellt straffbare handling, en blandet fornøyelse.
 • Søviknes kan meget godt være strafferettslig uskyldig. Han kan ha sjarmert ei ung partijente i seng, eller tilmed blitt sjarmert av henne. Men i begge tilfeller har han utnyttet sin stilling til å oppnå sex med en som nesten kunne vært hans datter. Det overlever han ikke.
 • Hagen nøler tilsynelatende ennå med å ofre arvingen. Han antydet i dag igjen at anklagene kan være falske og vil la etterforskningen gå sin langsomme gang. Det gjør han trolig dumt i.
 • Riktignok er det i mange sammenhenger aktverdig å vise sine venner lojalitet, å tro på dem til det motsatte er bevist. Men i politikkens jungel er det uklokt.
 • Uansett skyld, vil det i lang tid hefte ved Søviknes at han hadde sex med ungjenta. Han bedro ikke bare kona, men også Fremskrittspartiet. Mange velgere vil trolig vende seg vekk fra et parti med slik offentlig eksponert umoral, selv om utukt utvilsomt foregår i alle politiske leire.
 • Et slikt problem bør man kvitte seg med snarest mulig. Det skjønner trolig Hagen, innerst inne kanskje Søviknes også. Selv om han føler seg uskyldig anklagd og dermed vil oppfatte en retrett fra rikspolitikken som en grov urettferdighet, vet vel nestformannen at mediene, som idag gjorde det offentlig kjent at det er ham voldtekts-anklagene rettes mot, ikke vil la ham dø i synden.
 • Politiske motstandere kan heller ikke la saken i fred. Hagens uhyrlige lørdags-bemerkning om at anklagene var 'løsaktige', ga hele partiledelsen medansvar for et brutalt syn på unge jenter.
 • Fremskrittspartiet drømmer om valgsuksess fulgt av regjeringssamarbeid med Kristelig folkeparti. Frp-nestor John Alvheim, som kom til Hagen fra KrF, har allerede bedt nestformannen trekke seg. Når han reagerer så klart, kan man tenke seg hvordan det kristne grunnfjellet i grenseland mellom de to partiene tenker. Nå er pestflagget heist på Frp-skuta og det er ganske utenkelig for Kjell Magne Bondevik å nærme seg, hvor regjeringskåt man måtte anse ham for å være.
 • Kanskje søker de håpefulle i og rundt Frp-ledelsen på minnet om hvordan amerikanerne tilga president Bill Clintons umoral i Det hvite hus. Selv om maktens brunst var vemmelig, ville ikke velgerne at Clinton skulle straffes, bare ydmykes.
 • Men Clinton var president i hypermakten og nesten uavsettelig. Søviknes er nestformann i et av våre mange partier, og kan ofres uten vesentlig skade.
 • Han trekker seg nok alt i kveld.