TILBAKE: Os-ordfører Terje Søviknes er tilbake i partiets toppledelse, med plass i sentrallstyret. Her med statssekretær i Samferdselsdepartementet  Bård Hoksrud på Frp-landsmøtet på Gardermoen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
TILBAKE: Os-ordfører Terje Søviknes er tilbake i partiets toppledelse, med plass i sentrallstyret. Her med statssekretær i Samferdselsdepartementet Bård Hoksrud på Frp-landsmøtet på Gardermoen. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Søviknes inn i Frp's sentralstyre

Og Siv Jensen ble søndag gjenvalgt som partileder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Os-ordfører Terje Søviknes gjør comeback i sentralstyret.

- Det er en ydmyk 45-årig osing som står her i dag. For min del betyr dette på mange måter at ringen er sluttet. Jeg er utrolig glad i dere og partiet. Tusen takk for mye omtanke gjennom mange år, sa Søviknes i sin valgtale.

Søviknes ble valgt inn i sentralstyret for første gang i 1995.

Han trakk seg som nestleder og fra alle øvrige rikspolitiske verv i partiet i 2001 etter at det ble kjent at han hadde hatt seksuell omgang med en 16-årig jente etter et landsmøte i Fremskrittspartiets ungdom.

Han prøvde seg også på et comeback i rikspolitikken i 2010, men da endte hans forsøk på å bli valgt inn i sentralstyret med tap for Bård Hoksrud.

Støtten til et lokalt bompengeprosjekt ble hans bane den gang.

Søviknes erstatter stortingsrepresentant Kari Kjønaas Kjos som selv ba om avløsing som sentralstyremedlem.

Frp's to nestledere Ketil Solvik-Olsen og Per Sandberg sto ikke på valg, mens justisminister Anders Anundsen fikk fornyet tillit som sentralstyremedlem.

(NTB)