Søviknes innrømmer maktmisbruk

- Jeg visste at hun var ung, men ikke at hun var 16, sier Terje Søviknes til VG. Nå vedgår han at han ble kjent med jenta et halvt år før de hadde sex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søviknes avviser nå at det kan bli aktuelt mot søksmål mot henne, og er lettet over at jentas advokat har presisert at hun ikke mener seg voldtatt.

Men han innrømmer at det var galt av ham å ha sex med jenta.

- Jeg legger meg bare helt flat i forhold til at jeg var en person i et fremtredende tillitsverv, og at hun var en ung jente som jeg riktignok på det tidspunktet trodde hun var 18 år, sier Søviknes til VG.

På spørsmål fra avisa om at dette like fullt kan være misbruk og om han oppfater dette som maktmisbruk svarer Søviknes slik:

- Ja, jeg ser det aspektet helt klart og er ydmyk i forhold til det.

«Utagerende festing»

I intervjuet innrømmer Søviknes også at han ble kjent med jenta et halvt år før de hadde sex. De møttes på FpUs sommerleir i Grimstad, der ifølge Søviknes både han og andre merket seg henne.

- Mange opplevde henne som svært voksen, og hun drev med utagerende festing allerede på det tidspunktet, sier Søviknes.

Et halvt år seinere møttes de altså igjen, på FpU-landsmøtet på Langesund hotell. De møttes i hotellbaren etter landsmøtemiddagen, før de to sammen med en rekke andre delegater dro på pub. Etterpå var det nachspiel, der de to ifølge vitner skal ha flørtet. Så ble nachspielet ved firetiden brutt opp av FpU-leder Bård Hoksund.

- Jeg forlot nachspielet da det ble brutt opp. Jenta og jeg gikk sammen nedover gangen, og hun ble med meg på rommet, sier Søviknes til VG.

Søviknes kan ikke gjøre rede for hvor mye han drakk den kvelden, men benekter at han var overstadig beruset.

- Jeg tåler litt, for å si det sånn.

Han anslår at 16-åringen var på rommet hennes en til to timer. Jenta har på sin side sagt at hun følte seg lurt inn på Søviknes sitt hotellrom fordi han skulle «ordne noe» - på vei til et nytt nachspiel.

I går satt hun i avhør i syv og en halv time. Avhøret var svært vanskelig for jenta, og det måtte avbrytes flere ganger. Søviknes vil bli avhørt av politiet en av de nærmeste dagene.

SNAKKER UT: - Jeg trodde hun var 18 år, sier den avgåtte nestlederen Terje Søviknes om jenta han hadde sex med på Fremskrittsungdommens landsmøte i fjor.