Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ha mer olje-aktivitet:

Søviknes lyser ut nye oljelisenser

Dagen etter at Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet ble enige om å danne regjering, legges 102 nye blokker i Barentshavet og Norskehavet ut på høring.

NY LISENSRUNDE: Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) legger ut nye lisensrunder for Barentshavet og Norskehavet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NY LISENSRUNDE: Olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) legger ut nye lisensrunder for Barentshavet og Norskehavet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen, med olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) legger i dag ut en ny lisensrunde på norsk sokkel ut på høring med i alt 103 nye blokker i Barentshavet og Norskehavet.

- Gjennom en solid utvidelse med 47 blokker i Norskehavet og 56 blokker i Barentshavet legger regjeringen med sitt forslag til rette for effektiv og tidsriktig utforskning og aktivitet framover. Jeg har stor tro på at oljeselskapene fortsatt vil se interessante muligheter i disse områdene, og dermed bidra til sysselsetting, verdiskaping og velferd, sier Søviknes i en pressemelding.

I høringsrunden ber departementet kun om innspill knyttet til om hvorvidt det er tilkommet ny, vesentlig informasjon som er relevant for beslutningen om hvor det kan være petroleumsaktivitet etter at den relevante forvaltningsplanen ble behandlet. Dette er i tråd med langvarig praksis, skriver departementet i pressemeldingen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!