Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Søviknes stoppet av spansk flystreik

Lite flyt for Os-ordføreren denne uka.

BLIR HJEMME: Flystreiken i Spania har i dag hindret Os-ordfører Terje Søviknes å komme seg til Lancarote. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
BLIR HJEMME: Flystreiken i Spania har i dag hindret Os-ordfører Terje Søviknes å komme seg til Lancarote. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På tirsdag ble Os-ordføreren Terje Søviknes kastet ut av Facebook.

De siste to døgnene har han brukt på å ikke komme seg til Lanzarote.

- Planen var at jeg skulle dra på jobbreise til Lanzarote fra Gardermoen i går klokka 08.00, men grunnet tekniske problemer ved flyet, ble reisen utsatt til klokka 18.00 i går kveld, sier Søviknes til Dagbladet.

På rullebanen Etter noen timer venting på Gardermoen trodde han alt skulle gå veien da han kom seg på flyet like før klokka seks i går kveld.

- Men godt ute på rullebanen kom beskjeden om at det var flygelederstreik i Spania. Flyet ble tilbakekalt og jeg og de drøyt 200 andre passasjerene ble innlosjert på hotell, sier Søviknes.

Nytt forsøk i dag Håpet om å komme seg til varmere strøk var imidlertid ikke helt ute.

- Klokka 08.00 i dag morges gjorde vi et nytt forsøk. Etter noen forsinkelser kom vi oss av gårde, men etter to og en halv time i lufta oppdaget vi plutselig at flyet gikk i ring. Beskjeden om at luftrommet over Spania var stengt hadde nådd piloten, sier Søviknes.

- Gir opp I en halvtimes tid sirkulerte flyet over Southampton i England, før det returnerte til Gardermoen.

Der sitter Os-ordføreren nå og venter på et fly som skal ta ham til Bergen.

- Jeg gir opp å komme meg til Lanzarote. Nå drar jeg hjem, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!