Sovner på vakt - og faller i bassenget...

På Tøyenbadet er lufta så fuktig og klorfylt at badevaktene sovner. Et par av dem skal også ha bikket forover og plumpet i bassenget. - Jeg gjesper stadig vekk, sier badevakt Mads Olsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

28-åringen er sommervikar, og satt i vakttårnet da Dagbladet besøkte Norges største offentlige bad i går. Selv har Mads unngått å sovne på post. Men han bekrefter at øynene ofte glir igjen:

- Lufta her er tung, og noen ganger får jeg hodepine på jobb, bekrefter badevakten.

Ble stengt

Tårnvakten har overoppsyn med det 50 meter lange hovedbassenget. Skjer det et uhell eller en ulykke, skal tårnvakten slå alarm. Men nå er lufta så dårlig at vaktene risikerer å sovne. En halv time av gangen må de sitte årvåkne i tårnet. Det er tøft for mange av dem.

For få uker siden var den relative luftfuktigheten oppe i nesten 100 prosent. Da ble Tøyenbadet stengt i to dager.

I går var det mer levelig, med en luftfuktighet på «bare» 64 prosent. Men ventilasjonsanlegget ligger nede - og har gjort det i over en måned.

Ansatte sier de har klagd på arbeidsforholdene i lang tid:

- Av og til er det så ille at vi går og svimer, ifølge en ansatt.

Dagbladet har fått bekreftet av flere at badevaktene sovner, og at de mer enn én gang skal ha bråvåknet to og en halv meter lenger ned.

Høyt fravær

- Det siste kan jeg ikke bekrefte. Men jeg får selv problemer når jeg går økter i svømmehallen, sier fungerende bestyrer Jørn Birkelund ved Tøyenbadet.

Han bekrefter at det er høyt sykefravær blant de ansatte.

Planlegger Jahn Haldorsen ved Oslobadene, som er underlagt park- og idrettsavdelingen i Oslo kommune, vet ikke når forholdene blir akseptable.

- Jeg har purret på firmaet som jobber med ventilasjonsanlegget. De har holdt på lenger enn avtalt, sier Haldorsen, som har satt av nesten trekvart million kroner til å eliminere de mest akutte problemene ved Tøyenbadet.

<B>SØVNIG:</B> Luftfuktighet og fordampet klor gir Mads Olsen og de andre badevaktene ved Tøyenbadet hodepine, og øynene glir stadig vekk igjen..