Sovner på vakt - og faller i bassenget...

På Tøyenbadet er lufta så fuktig og klorfylt at badevaktene sovner. Et par av dem skal også ha bikket forover og plumpet i bassenget. - Jeg gjesper stadig vekk, sier badevakt Mads Olsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

28-åringen er sommervikar, og satt i vakttårnet da Dagbladet besøkte Norges største offentlige bad i går. Selv har Mads unngått å sovne på post. Men han bekrefter at øynene ofte glir igjen:

- Lufta her er tung, og noen ganger får jeg hodepine på jobb, bekrefter badevakten.

Ble stengt

Tårnvakten har overoppsyn med det 50 meter lange hovedbassenget. Skjer det et uhell eller en ulykke, skal tårnvakten slå alarm. Men nå er lufta så dårlig at vaktene risikerer å sovne. En halv time av gangen må de sitte årvåkne i tårnet. Det er tøft for mange av dem.

For få uker siden var den relative luftfuktigheten oppe i nesten 100 prosent. Da ble Tøyenbadet stengt i to dager.

I går var det mer levelig, med en luftfuktighet på «bare» 64 prosent. Men ventilasjonsanlegget ligger nede - og har gjort det i over en måned.

Ansatte sier de har klagd på arbeidsforholdene i lang tid:

- Av og til er det så ille at vi går og svimer, ifølge en ansatt.

Dagbladet har fått bekreftet av flere at badevaktene sovner, og at de mer enn én gang skal ha bråvåknet to og en halv meter lenger ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer