Sovnet fra julegudstjenesten

Kongefamiliens yngste medlem, Maud Angelica, var med mormor og sine foreldre til sin aller første julegudstjeneste i Holmenkollen kapell i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men siden gudstjenesten falt sammen med den lille hjerteknuserens sovetid, varte det ikke lenge før menigheten sang henne i søvn på morens fang på første benk i kapellet. Men før det oppførte hun seg helt eksemplarisk og ga knapt fra seg en lyd i den fullsatte kirken.

Den åtte måneder gamle Maud Angelica hadde på seg julerøde bukser og hvit kåpe med gullknapper og matchende lue da hun kom til kirken på sin stolte fars arm.

Etter gudstjenesten var det prinsesse Märtha Louise som bar sin sovende datter inn i bilen, der pappa sørget for at smokken kom på plass før den korte kjøreturen hjem til Kongsseteren.

Kongen ikke med

For første gang var kong Harald fraværende fra den tradisjonelle høytidsgudstjenesten 1. juledag. Men presten, Jon Petter Hesch, som er kapellan i Ris kirke, tok kongen og hans helse med i kirkebønnen. Og dronning Sonja kunne etter gudstjenesten bekrefte at det fortsatt går bra med ektemannen:

- Kongen har det veldig fint, og det går fremover, sa hun smilende før hun ønsket de fremmøtte pressefolkene en fortsatt god jul og satte seg inn i den ventende A-3.

verrasket i Asker

I fjor var hele kongefamilien for første gang samlet til gudstjeneste i Holmenkollen kapell 1. juledag. I år feiret kronprinsfamilien jul for første gang i sitt nye hjem på Skaugum, og kronprins Haakon og kronprinsessens sønn Marius, dukket overraskende opp til familiegudstjeneste i Asker kirke julaften. Kronprinsesse Mette-Marit var av ukjente årsaker ikke med til kirken, men det var imidlertid hennes mor Marit Tjessem og ektemannen Rolf Berntsen og to av kronprinsessens søsken med barn.

Prinsesse Kristine, som har vært mangeårig gjest på Kongsseteren i julen sammen med sin mann prins Carl Bernadotte, som døde sist sommer, er også i år julegjest hos kongeparet. Hun var med dronning Sonja og den øvrige familien i Holmenkollen kapell.

Dronning Sonja er glad i å benytte naturen rundt Kongsseteren til en skitur når vær- og føreforhold gjør det mulig i løpet av juleferien. Men med lite snø, gråvær og varmegrader var det neppe fristende med en skitur etter gudstjenesten 1. juledag.

PÅ TUR: Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn kom sammen med datteren, Maud Angelica, til høytidsgudstjeneste i Holmenkollen kapell i dag.