Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sovnet fra stekepanne - ung kvinne risikerer å betale 6,8 millioner for brannskader

70 personer evakuert fra trehus i Bergen sentrum.

70 EVAKUERT:  Brannvesenet mobiliserte alt mannskap og utstyr da det brøt ut brann i den gamle og trange trehusbebyggelsen  i Vågsbunnen i Bergen natt til 26. mai 2015. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix.
70 EVAKUERT:  Brannvesenet mobiliserte alt mannskap og utstyr da det brøt ut brann i den gamle og trange trehusbebyggelsen  i Vågsbunnen i Bergen natt til 26. mai 2015. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne i 20-årene må møte i Bergen tingrett mandag, tiltalt for grov uaktsomhet i forbindelse med storbrannen i et bolighus i Bergen sentrum 26. mai 2015.

70 personer ble evakuert og to ble innlagt på Haukeland sykehus da det brøt ut brann på Torget i Bergen natt til 26. mai 2015, skriver Bergensavisen.

I tiltalen heter det at kvinnen, som på tidspunktet skal ha vært beruset, satt en stekepanne med mat på komfyren og plata på full styrke.

- Deretter la hun seg og sovnet. Pannen tørrkokte, og/eller var tildekket av brennbart materiale, slik at det oppsto brann og røykutvikling, med den følge at flere personer lett kunne ha omkommet, står det i tiltalen.

Risikerer 6,8 millioner

Hun risikerer å måtte dekke et erstatningskrav på 6,8 millioner kroner.

Selv nekter hun straffskyld og er i sjokk over å være tiltalt i saken.

- Politiet har sagt at arnestedet er i hennes leilighet i andre etasje. Der ble det funnet en komfyr der en plate sto på fullt.

- Det viser seg nå at det også sto en plate på fullt i etasjen under, sier kvinnens forsvarer Linda Ellefsen Eide til avisa.

Kvinnen husket ikke hva som hadde skjedd den natten i tiden etter brannen.

- Hun nekter for å ha laget seg mat den aktuelle natten. Hva mer hun husker, får vi vente med å høre til hun forklarer seg for retten, sier Eide.

(NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media