Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sovnet i kaoset

Utmattet og sliten sovnet Martin Grønnslett (2) på bagasjetralla i avgangshallen på Gardermoen sent i går kveld. Da hadde han og mamma Tone vært på reisefot i snart tolv timer. Hvor de skulle tilbringe natta viste de ikke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tone og Martin Grønnslett var på vei hjem til Stockholm etter ferie i Trondheim. Reisedagen startet ved 12-tida. Rundt midnatt i går hadde de for lengst gitt opp håpet om å komme hjem. Slitne og utmattede sto de to sammen med hundrevis av fortvilte flypassasjerer og ventet på informasjon.

Kø og kaos

Problemene startet ved 17-tida i går. Ekstreme værforhold med temperarturer rundt fyrsepunktet gjorde at flyene fikk problemer med is i motorene. Etter hvert oppsto det kø i avisningshallene.

- Jeg aner ikke hvor vi skal sove i natt. Alt har vært kaotisk. To ganger har vi blitt beordret inn i flyet. Ved en anledning satt vi fastspent i to timer før vi fikk beskjed om forlate flyet igjen, sier Tone Grønnslett.
Hun anklager flyselskapene for å ha vært sparsomme med informasjon.

- Ikke engang vi som har barn får ekstra hjelp. Det eneste jeg vet, er at det har vært problemer med ising i motorene, sier hun.
- Jeg er helt utslitt. Heldigvis fikk jeg kjøpt melk til Martin, sier Tone oppgitt.

Hjemme i Stockholm sto samboer Roger og ventet i fem timer før han ga opp. I avgangshallen var det kaotisk. Folk sprang fram og tilbake. Mat var det ikke mulig å oppdrive - alle kafeene var stengt.

Flyene sto

Til sammen ble 108 avganger kansellert.

Alle flyselskapene ble rammet. Rundt om i landet sto det fly fulle med passasjerer, som ikke kunne ta av.

Braathens og SAS måtte begge gi opp håpet om å få hjem passasjerene.

- Vi prøver etter beste evne å få innkvartert de passasjerene som ikke har noe overnattingstilbud, sa informasjonsdirektør Audun Tjomsland i Braathens seint i går kveld.
Kaoset som oppsto vil få innvirkning også på dagens trafikk.

Kaos også i dag Da flyplassen åpnet igjen klokken 6 i dag morges, startet arbeidet med å få sendt de ventende passasjerene avgårde. Trond Larssen ved flykontoret til SAS sier til NTB at han regner med at de vil få reist i løpet av dagen.

- Morgentrafikken herfra vil gå noenlunde normalt. De fleste innenriks morgen-avgangene inn til Oslo er imidlertid kansellert, siden flyene ikke gikk ut herfra i går. Jeg regner med at det utover ettermiddagen vil bli større problemer også med trafikken ut fra Gardermoen, etter hvert som vi går tom for fly, sier han til NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling