SOVNER UNDER KONAS TALE? Donald Trump var raskt ute med en ny kampanjefilm etter at bilder av at Bill Clinton «sovnet» under konas tale florerte på nettet. Video: Facebook/Donald Trump Vis mer

«Sovnet» under konas tale og «lekte med ballonger»

Bill Clinton «mobbes» etter landsmøtet. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til fredag gjorde Hillary Clinton historie da hun aksepterte nominasjonen som Demokratenes presidentkandidat og dermed blir den første kvinnelige presidentkandidaten som representerer ett av de to store partiene i USA.

LANDSMØTENE PÅ 100 SEKUNDER: Republikanerne og Demokratene er ferdige med sine landsmøter. Får en oppsummering på 100 sekunder. Video: CNN / AP / Reuters / Klipp: Svein Dybdahl Vis mer

Talen hun holdt på partiets landsmøte omtales som den viktigste i hennes politiske liv, og har høstet både ros og kritikk av amerikanske medier. Kritikken går blant annet på at den var kjedelig, for gjennomarbeidet, klisjéfylt og temaløs.

Skal vi tro Donald Trump, og flere amerikanske medier, var det ikke bare kommentatorene som fant den kjedelig.

Ektemannen «sovnet»

Bilder og video av at Bill Clinton tilsynelatende hviler øynene under konas tale har florert på nettet. Det gjør også vitsene.

- Sovnet Bill under talen til Hillary? spør flere medier, deriblant Elite Daily.

- Ikke bekymr deg, Bill. Vi var mange som hadde problemer med å holde oss våkne, skriver Townhall.

- Bill er enig i at det var en kjedelig tale, skriver RedStateWatcher.

Nå har også bildene havnet i hendene på konkurrent og presidentkandidat for det republikanske partiet, Donald Trump. I en video på sin Facebook-profil hevder han at «Even Bill´s tired of her, lies, SAD».

Se videoen øverst i saken.

Samtidig hevdes det at Clinton ikke sov, men så ned. Han hadde nemlig en monitor foran seg, hvor han kunne lese konas tale.

- Elsker ballonger

Det er ikke bare de tunge øyelokkene den amerikanske presidenten «mobbes» for. Etter Hillarys tale ble avsluttingen på landsmøtet markert med et obligatorisk ballongslipp. Røde, hvite og blå ballongen dalte fra taket, til tilsynelatende stor glede for dem på scenen.

ELSKER BALLONGER: Både Bill og Hillary Clinton koste seg da Demokratenes landsmøte ble avsluttet med et ballongslipp. - Bill elsker ballonger, og er ikke redd for å vise det, skriver amerikanske medier. Video: CNN Vis mer

Det hevdes at både Hillary og Bill synes dette var gøy, men igjen er det ektemannen som blir hardest rammet.

- Bill Clinton elsker ballonger og er ikke redd for å vise det, skriver Huffington Post.

- 17 bilder av at Bill Clinton leker med ballonger du må se før du dør, skriver Buzzfeed.

Dette er ikke første gang presidenten mobbes for å «sovne» foran kamera. Tidligere har han blitt beskyld for å sovne under en gudstjeneste til ære for Martin Luther King Jr i, under en baseball-kamp og under Ronald Regans begravelse. Noe blant annet New York Post har kost seg med.