Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Søvngjenger tiltalt for ny voldtekt

Nekter straffskyld etter hyttetur i Namsos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 38 år gammel mann fra Namsos, som i 2005 ble dømt for en voldtekt han hevdet å ha begått i søvne, må møte i retten tiltalt for en ny voldtekt.

Mens en venninne lå og sov i samme seng, skal mannen angivelig ha gjennomført samleie med den 18 år gamle berusede og sovende jente. Voldtekten skal ha skjedd under en hyttetur i Namsos i mars i fjor. Nå risikerer mannen 21 års fengsel, skriver Adresseavisen.

Nekter straffskyld

- Alt jeg kan si er at mannen nekter straffskyld og at saken skal opp 19. august, sier 38-åringens forsvarer, advokat Christian Wiig.

Det er riksadvokaten som nå har tatt ut tiltalen mot 38-åringen. Årsaken er at han tidligere er dømt for voldtekt, etter at Frostating lagmannsrett i oktober 2005 fant ham skyldig.

Den forrige voldtektssaken mot mannen fikk nasjonal oppmerksomhet på grunn av det oppsiktsvekkende forsvaret mannen påberopte seg.

Først frikjent

38-åringen ble i desember 2004 frikjent i Inderøy tingrett for å ha voldtatt en 19 år gammel sovende jente under en hyttetur. Mannen nektet straffskyld og hevdet at han ikke husket noe av overgrepet fordi han sov.

Under ankesaken i Frostating lagmannsrett i oktober 2005 trodde ikke juryen på mannens forklaring og dømte ham til fengsel i to år og en måned.

Han måtte også betale voldtektsofferet 50.000 kroner i erstatning. (NTB).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media