Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Søvnig tyv i pengehaug

Sovnet 16 meter fra politistasjonen etter innbruddsraid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dabladet.no): Nattens innbruddsraid hadde tappet kreftene til den 36 år gamle mandalsmannen.

Etter å ha plyndret en rekke adresser i Mandal sentrum, ble fristelsen til å ta en høneblund for stor. På morgenkvisten i går ble han funnet sovende i en bil, omgitt av en haug penger, brekkjern og vinkelsliper, bare 16 meter i fra Mandal politistasjon.

Det er avisa Lindesnes som i dag skriver om årets kanskje korteste fangetransport. Den årvåkne politimannen Erik Lund fra politistasjonen tok seg en rundtur i byen tirsdag morgen, etter innbruddsbølgen som rystet samme natt. Men han slapp å reise langt for å finne en mistenkt. Bare 16 meter i fra stasjonen fant han en uregistrert Ford - også den stjålet - med den sovende kjeltringen bak rattet.

- Vi hadde jo hatt en del innbrudd den natta, og jeg ville kjøre meg en tur for å se etter kjente personer i dette miljøet, og om det kunne være andre spor etter tyvene, sier han til Dagbladet.no.

- Jeg observerte en bil ved den første adressen jeg hadde planlagt å titte nærmere på. Og da vi så mannen sovende med pengesedlene strødd rundt seg, var det ganske åpenbart at vi hadde funnet rett person.

I tillegg til pengene lå vinkelsliper og brekkjern i passasjersetet. Verktøy han skal ha brukt da han samme natt brøt seg inn hos Fleur Frisør, Trangada Blomster og restauranten Sjøboden.

Sistnevnte sted ligger vegg i vegg med politistasjonen, og der var to spilleautomater brutt opp og tømt for penger. En rask sjekk av tyvens mobiltelefonsamtaler førte politiet videre til en 26-årig kamerat som hadde en kjøleboks full av mynter. Trolig stammer disse i fra automatene. Og saken regnes som oppklart.

- Det er godt å ha litt medgang en gang i mellom, sier Lund til Dagbladet.no. Politiet har ikke rukket å telle opp tyvenes fangst, men det skal være flere tusen kroner bare i sedler og i mynter. Hærverket innbruddstyvene stod bak beløper seg til flere hundre tusen kroner. Og det utelukkes ikke at de kan ha begått flere av de andre innbruddene bygda har vært plaget med den senere tid.

image: Søvnig tyv i pengehaug

- Det er viktig at vi som politifolk er nysgjerrige, og kommer oss ut av stasjonen og aktivt leter når slike ting skjer, sier Lund til Dagbladet.no

Nattens tjuvaktige lasaroner sitter nå trygt forvart hos Mandal-politiet. Det er både sikret DNA-spor og andre spor som etter all sannsynlighet knytter dem til åstedene. I dag blir de framstilt for varetektsfengsling.

KORT VEI: Her føres kjeltringen (midten) de 16 metrene til politistasjonen, etter at han ble pågrepet sovende sammen med tyvgodset i en stjålet bil.
PENGER: Pengesedlene lå strødd rundt i bilen der tyven sov. I passasjersetet lå vinkelsliper og brekkjern.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media