Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Søvnløs før Obama-besøket

- Jeg stolte ikke på vekkerklokken og har ikke sovet i hele natt fordi jeg gleder meg sånn til å se ham, sier norsk-amerikanske Mary.

PÅ TOGSTASJONEN: Mary Menth Andersen (53) var helt i ekstase da Dagbladet møtte henne på Oslo S i dag tidlig. - Dette er så spennende! utbrøt hun. Selv Det hvite hus i Washingstong skal ha engasjert seg i historien da Mary møtte Obama første gang.
PÅ TOGSTASJONEN: Mary Menth Andersen (53) var helt i ekstase da Dagbladet møtte henne på Oslo S i dag tidlig. - Dette er så spennende! utbrøt hun. Selv Det hvite hus i Washingstong skal ha engasjert seg i historien da Mary møtte Obama første gang. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Dagen har endelig kommet for Mary Menth Andersen (53), i dag skal hun få se igjen Barack Obama.

Dagbladet møtte henne på Oslo sentralstasjon i morges da hun ankom Oslo etter å ha tatt toget inn fra Larvik. Med seg hadde hun to billetter til fredsprisutdelingen, som hun fikk fra Nobelinstituttet etter at de fikk høre historien om hvordan hun første gang traff Obama i 1988.

- Jeg er så spent på å se ham. Dette er utrolig. Tenk at dagen endelig er her, sier en opprømt og glad Mary til Dagbladet.

Sønnen får være med
Hun hadde med seg sønnen Marius (17) som har fått seg fri fra skolen i dag for å se Obama få fredsprisen.

- Dette blir skikkelig kult. Jeg tror de i klassen min synes det var litt tøft at jeg får være med, sier Marius Andersen.

Får bedre plassering
Mary fikk en telefon fra Nobelinstituttet i går kveld.

SØNNEN FÅR VÆRE MED: Mary holder fram hennes to billetter til fredsprisutdelingen. Sønnen Marius (17) er den heldige som får være med. De ankom Oslo Sentralstasjon i dag etter å ha tatt toget fra Larvik tidlig i morges. Mary har med seg sin beste venninne, Adele Hagen, som også er Obama-fan.
SØNNEN FÅR VÆRE MED: Mary holder fram hennes to billetter til fredsprisutdelingen. Sønnen Marius (17) er den heldige som får være med. De ankom Oslo Sentralstasjon i dag etter å ha tatt toget fra Larvik tidlig i morges. Mary har med seg sin beste venninne, Adele Hagen, som også er Obama-fan. Vis mer

- De fortalte meg at jeg skulle få noen bedre plasser til seremonien i dag. Noen hadde meldt avbud, derfor får jeg sitte ved midtgangen slik at Obama trolig vil gå forbi meg når han kommer, sier Mary.

- Det er utrolig, for et lykketreff, sier Mary.

- Kommer du til å si hei til ham når han kommer?

- Nei, jeg kan ikke forstyrre ham. Men jeg kommer til å smile, det er umulig å la være.

MÅTTE LEVERE VOTTENE FRA SEG: Mary måtte i går levere fra seg selbuvottene til Ulrika Ingvarson, gaveansvarlig ved den amerikanske ambassaden i Oslo. Foto: Hans Arne Vedlog
MÅTTE LEVERE VOTTENE FRA SEG: Mary måtte i går levere fra seg selbuvottene til Ulrika Ingvarson, gaveansvarlig ved den amerikanske ambassaden i Oslo. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Det hvite hus spurte etter Mary
I forrige uke fikk norsk-amerikanske Mary en litt spesiell telefon fra den amerikanske ambassaden.

- De sa Det hvite hus hadde ringt dem og bedt dem sjekke om min historie stemmer. Derfor ringte de meg for å høre, sier Mary.

Presseansvarlig ved ambassaden, Marit Andersen, bekrefter at ambassaden ringte Mary for å undersøke at historien hennes stemmer.

- Noen ringte og ba oss sjekke historien hennes, jeg mener det var Det hvite hus som kontaktet oss. Derfor ringte vi Mary, sier Andersen.

TIL HELE FAMILIEN: Selbuvottene til Obama-familien har navnelapper på seg. Barack sine votter er hvite og svarte. Foto: Hans Arne Vedlog
TIL HELE FAMILIEN: Selbuvottene til Obama-familien har navnelapper på seg. Barack sine votter er hvite og svarte. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Har laget votter til Obama
Mary har fått selbuvotter lage til hele Obama-familien. Hun håpet å levere dem til ham personlig, som takk for at han hjalp henne da hun skulle flyttet til Norge og ikke hadde råd til billetten.

Men i går måtte hun levere fra seg selbuvottene til den amerikanske ambassaden i Oslo. Gaveansvarlig Ulrika Ingvarson skal i dag levere vottene og alle de andre Obama-gavene til Obamas personlige gaveansvarlige som vil være på Grand hotell.

Mary håper Obama vil gå med vottene når han skal vinke til det norske folk fra balkongen på Grand hotell.

- Jeg lover å fortelle at dette er et høyt ønske fra Marys side. Kanskje vinker ham med dem, sier Ingvarson.
 
I dag har Mary et hardt program foran seg. Hun skal møte polsk tv og radio, TV2 nyhetskanalen, Nrk, VG og Dagbladet.

- Mange er visst interessert i historien min. Det er spennende, sier Mary.

PAKKER INN: Mary forklarte de ambassadeansatte hvordan hun ville de skulle pakke inn selbuvottene i går. Foto: Hans Arne Vedlog
PAKKER INN: Mary forklarte de ambassadeansatte hvordan hun ville de skulle pakke inn selbuvottene i går. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media