Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Søvnløse bjørner skremmer russere

Det varme været forvirrer dem - De vil ikke gå i hi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Vanligvis går de russiske bjørnene i hi i løpet av oktober eller november. Men på grunn av det varme været ser det ut til at de ikke vil legge seg.

Søvnløse bjørner streifer derfor ifølge nyhetsbyrået Reuters omkring i skogene sørvest i Sibir og skremmer lokalbefolkningen.

Varmt

- På grunn av værforholdene gikk ikke bjørnene tidsnok i hi, sier Tatiana Maslova fra en regional miljøorganisasjon som holder til i byen Kemerovo, 350 mil sørøst for Moskva.

Det har vært svært varmt i området, og hvor det normalt er frost og snø på denne tiden, er det nå blomster og nye knopper på trærne.

Passer på

Maslova forteller at de har folk ute som passer på at bjørnene ikke skader befolkningen, og at særlig jegere i området trenger beskyttelse fra de rastløse bjørnene.

- Vi har observatører ut som passer på at de ikke angriper jegerne, sier hun.

HI-TID: Den varme vinteren forvirrer de russiske bjørnene. De blir rastløse, og befolkningen er redde. Denne bjørnen ser ut som den er klar for leggetid, men så er ikke dette en av de søvnløse dyrene, men en bjørn fra Japan. Arkivfoto: Scanpix
HI-TID: Den varme vinteren forvirrer de russiske bjørnene. De blir rastløse, og befolkningen er redde. Denne bjørnen ser ut som den er klar for leggetid, men så er ikke dette en av de søvnløse dyrene, men en bjørn fra Japan. Arkivfoto: Scanpix Vis mer

Ifølge Reuters ønsker bjørner å slå seg ned på tørre områder som er dekket av snø. I det siste har det vært svært vått i Kemerovo-området, noe som har gjort søket etter soveplass vanskelig. 

Så de søvnløse bjørnene vandrer videre.

Hele Norges coronakart