Søvnløse netter i Gaza

GAZA (Dagbladet): Igjen tok Israel sin rituelle hevn og Gazas innbyggere fikk en ny søvnløs natt. - Jeg er redd barna mine tar varig skade av å oppleve dette bomberegnet, sier en familiefar som bor like ved målene for rakettene som rystet Gaza søndag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter to blodige palestinske terroraksjoner på lørdag, som drepte 13 israelere i Jerusalem og Netanya, visste alle i Gaza hva som ventet. Israelerne ville slå til hardt. Det viste seg å stemme.

Tobarnsforeldrene Rana Mikki og Jihad Shaath forberedte seg på nattas bombing på vanlig måte: Vinduene ble åpnet, slik at det voldsomme lufttrykket ikke skal blåse inn glassrutene. Barna ble lagt inn på foreldrenes soverom. Som ellers i Gaza finnes det verken bomberom eller kjeller under bygningen de bor

- Vi var allerede oppskaket etter en runde raketter som rystet byen tidligere på kvelden, forteller Jihad Shaat.

- Grusom venting

- Da vi la oss ble vi liggende å høre på summingen fra det førerløse flyet som alltid svirrer over byen og tar luftfotos før selve bombingen starter. Det er grusomt å ligge slik og vente på at bombingen skal starte. Det er som du venter på at din egen dødsdom skal bli fullbyrdet, sier han.

Først to timer senere, ved tretiden søndag morgen, kom angrepet, som denne gangen var mer massivt enn noen gang tidligere. Krigsskip utenfor kysten sendte en serie tunge raketter inn mot president Yassir Arafats kontorkompleks i Gaza sentrum. Hver rakett avgir en plystrende tone som hviner over byen før den lander og får husene flere kilometer unna til å dirre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer