Søvnløst i Seattle: Boeing flytter

SEATTLE: Den amerikanske flyfabrikken Boeing har skremt nattesøvnen av lokalpolitikere i Seattle: Etter 85 år flytter konsernet sitt hovedkvarter fra storbyen på USAs nordvestkyst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heretter kan Boeing-ledelsen bli sittende i Dallas/Fort Worth i Texas, i Denver i Colorado eller i Chicago i Illinois. Nøyaktig hvor det nye globale hovedkvarteret blir plassert er ennå uvisst - men i Seattle blir det i hvert fall ikke.

Tidlig på sommeren skal konsernsjef Phil Condit ta sin avgjørelse i saken, og det nye hovedkvarteret skal være klart til innflytting i løpet av høsten.

Condit forsikrer forskremte Seattle-politikere om at selve flyproduksjonen vil bli liggende der.

Boeing sysselsetter rundt 80.000 personer i Seattle, blant dem 1000 som har jobbet i konsernets hovedkvarter. I forbindelse med flyttingen skal den sentrale staben for øvrig reduseres fra 1000 til 500 personer.

Boeing hadde i fjor en omsetning på 51,3 milliarder dollar (vel 460 milliarder kroner) og et overskudd på 2,1 milliarder dollar (19 milliarder kroner). Konsernet ble grunnlagt i 1916 av William E. Boeing, og produserer så vel militære som sivile fly.