Søvnsyke av svineinfluensavaksinen

Vaksinen kan ha ført til flere tilfeller av narkolepsi i Sverige.

NARKOLEPSI: I Sverige skal det nå granskes om seks tilfeller av den alvorlige søvnsykdommen narkolepsi skyldes svineinfluensavaksinen Pandemrix. Foto: Nina Hansen / Dagbladet

Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk
NARKOLEPSI: I Sverige skal det nå granskes om seks tilfeller av den alvorlige søvnsykdommen narkolepsi skyldes svineinfluensavaksinen Pandemrix. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Det svenske legemiddelverket undersøker nå om svineinfluensavaksinen kan være årsaken til flere tilfeller av den alvorlige søvnsykdommen narkolepsi. Seks tilfeller av sykdommen granskes nå.

Svenske eksperter samles - Vi skal samle vår ekspertgruppe for å finne ut årsaken, sier Mårten Forrest hos det svenske legemiddelverket til Aftonbladet.

Siden massevaksinasjonen av seks millioner svensker i vinter har det svenske legemiddelverket fått et stort antall rapporter om bivirkninger av vaksinen, Pandemrix.

Seks av disse bivirkningsrapportene skal inneholde en mistanke om at vaksinen er årsak til den uvanlige og alvorlige sykdommen narkolepsi.

— Tirsdag skal en ekspertgruppe treffes og sammenstille de data som finnes. I tillegg har vi begjært inn flere rapporter, sier Forrest. Ingen meldinger i Norge I Norge skal det ikke ha kommet inn noen meldinger om narkolepsi som bivirkning til vaksinen.

- Vi har ikke fått noen meldinger som går på narkolepsi, men vi har fått noen meldinger på at enkelte personer hadde økt søvnbehov de første dagene etter vaksinasjon, sier seniorrådgiver Ingebjørg Buajordet i Statens legemiddelverk til Nettavisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer