Sp: - Helt uholdbart at ulvejakta blir stanset

Sp reagerer sterkt på domsavgjørelsen om midlertidig stans i ulvejakta og mener konsekvensene kan bli alvorlige. 

FÅR SP TIL Å REAGERE: Stansen av årets ulvejakt får Sp til å reagere. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
FÅR SP TIL Å REAGERE: Stansen av årets ulvejakt får Sp til å reagere. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- At ulvejakta utenfor ulvesonen i Østfold, Oslo, Akershus og Hedmark nå stanses midlertidig er svært uheldig og kommer til å få alvorlige konsekvenser både for beitedyr, matproduksjon og befolkning i de berørte områdene, sier Ole André Myhrvold, som sitter i Stortingets energi- og miljøkomité for Senterpartiet (Sp).

- En slik avgjørelse kan spolere en helt nødvendig ulvejakt som må foregå i vinter når vi har sporsnø, og som vi trenger for å få regulert ulvebestanden i Norge, sier Myhrvold.

- Forsøk på rettslig omkamp

Ulvejakta utenfor ulvesonen i Østfold, Oslo, Akershus og Hedmark stanses midlertidig etter at miljøorganisasjonen WWF tirsdag fikk medhold i Oslo tingrett.

WWF har saksøkt staten og bedt om at domstolene skal gjennomgå hele den norske ulveforvaltningen.

- Storting og regjering klargjorde så sent som for et halvt år siden ulveforvaltningen i relasjon til naturmangfoldloven og Bern-konvensjonen. Det ble også gjort nødvendige endringer i lov og forskrift. Jeg opplever WWFs krav som et forsøk på rettslig omkamp mot Stortinget, sier Myhrvold.

- Ikke en time å miste

De regionale rovviltnemndene har vedtatt en samlet kvote på 50 ulver foran høstens lisensfelling. Vedtaket utenfor ulvesonen på uttak av 12 dyr er stadfestet av Miljødirektoratet og Klima- og miljødepartementet.

- Senterpartiet forventer nå at staten agerer umiddelbart ved både å gjennomgå saksbehandlingen om lisensjakt på ulv på nytt og ved en eventuell anke til lagmannsretten. Vi har ikke en time å miste i denne saken, sier Myhrvold.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer