Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SP: - Oppsiktsvekkende høyredreining

Det er de rikeste som får skattelette, og distriktene opplever kutt. Høyredreiningen i den framlagte tilleggsproposisjonen er sterkere enn fryktet, mener Sp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Og ennå gjenstår en runde med Frp i Stortinget, uttaler stortingsrepresentant i Sp, Morten Lund.

Han mener at det er oppsiktsvekkende at Regjeringen fjerner Stoltenberg-regjeringens forslag om fritak for egenandel på blå resept for eldre og uføre, uten å ta andre, konkrete grep for å skjerme kronikere og andre som har store utgifter til medisiner.

Senterpartiet mener at regjeringen ikke gjør noe for å rette opp den økonomiske krisen i mange kommuner. Dette vil først og fremst gå ut over barnehager, skoler og omsorg. Virkningene vil bli tydelige når de kommunale budsjettene vedtas før jul og det viser seg at tjenestetilbud til vanlige folk må reduseres. Hverdagen vil også bli tøffere for dem som arbeider i barnehagen, skolen og på sykehjemmet, mener partiet.

Senterpartiet er bekymret over kuttene i distriktssatsingen og i jordbruksavtalen. De er mot at et virkemiddel som de kommunale næringsfond fjernes, og legger til at beskjedne beløp fra fondet har skapt mange arbeidsplasser.

(NTB)

Hele Norges coronakart