Sp åpner for Frp-samarbeid

Sp-leder Åslaug Haga gir lokalpolitikerne frie tøyler for å beholde partiets mange ordførere i høstens valg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For fire år siden kapret Senterpartiet 113 ordførere.

–Vi ligger godt an på meningsmålingene, og jeg tror vi kan vinne enda flere ordførerverv til høsten, sier Haga til Dagbladet.no.

 
For å sikre seg disse vervene mener hun at partiets lokalpolitikere kan samarbeide både til høyre og venstre.

–Det viktigste er at våre lokalpolitikere får gjennomslag for mest mulig senterpartipolitikk, sier Haga.

Uvanlig samarbeid 

I en av Senterpartiets skrytekommuner, Åmot i Hedmark, regjerer Sp-ordføreren på uvanlig vis med støtte fra SV og Frp.

–Frp er ikke en naturlig samarbeidspartner dersom de driver Frp-politikk, men i Åmot fungerer dette på en akseptabel måte. Der blir mye god senterpartipolitikk gjennomført, forklarer Haga.

Høyre tror på seier
Også Høyre åpner for samarbeid med flere partier for å beholde sine 62 ordførere, og partileder Erna Solberg har tro på et minst like godt valgresultat som i 2003.

SULTEN PÅ MER: Sp-leder Åslaug Haga vil ha flere ordførere, og åpner for lokalt Frp-samarbeid. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
SULTEN PÅ MER: Sp-leder Åslaug Haga vil ha flere ordførere, og åpner for lokalt Frp-samarbeid. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

– Vi kan oppsummere en god vår med mange gode kommunemålinger. Jeg tar ingen seier på forskudd, men et resultat som er like godt som forrige gang er absolutt innenfor rekkevidde, sier partileder Erna Solberg.

VIL KUTTE SKOLEMAT: –Vi satser på mer matte framfor mat i skolen, sa partileder Erna Solberg på partiets siste pressekonferanse før sommeren i dag. På Vahl skole serverte hun matpakker til journalistene for å illustrere partiets valgkampkjepphest.